Φωτογραφίες και ενημέρωση από τη συγκέντρωση ενάντια στο κλείσιμο της Το.Μ.Υ. και του Κέντρου Υγείας Κεραμεικού

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου η 1η Υ.ΠΕ. και το Υπουργείο Υγείας είχαν αποφασίσει να σταματήσουν τη λειτουργία της Το.Μ.Υ. Κεραμεικού και του Κέντρου Υγείας Κεραμεικού (πρώην ΙΚΑ), ως μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με πρόσχημα την μετατροπή τους σε εμβολιαστικά κέντρα.

Το πρωί της Παρασκευής η Συνέλευση Χρηστών των υπηρεσιών υγείας της Το.Μ.Υ. Κεραμεικού κάλεσε συγκέντρωση ενάντια στο κλείσιμο της Το.Μ.Υ. και του Κέντρου Υγείας Κεραμεικού απαιτώντας την άμεση στελέχωση, με μόνιμο προσωπικό, των δύο δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στις γειτονιές μας. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν περισσότερα από 150 άτομα και διήρκεσε περίπου δύο ώρες. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας ο οποίος μας ενημέρωσε ότι το «κλείσιμο» των δύο δομών πήρε αναβολή ενός μήνα και ότι θα λειτουργούν «κανονικά» (αν και υποστελεχωμένες) μέχρι την 1η Μαρτίου. Η αναβολή του «λουκέτου» αποτελεί μια μικρή νίκη για τους κατοίκους των περιοχών μας και μια ανάσα ζωής. Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι τα σχέδια των κυβερνώντων μπορούν να μπλοκαριστούν και να πετύχουμε μικρές και μεγάλες νίκες όταν έχουμε επιμονή και εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις, μέσα από αυτοοργανωμένες και αντιϊεραρχικές διαδικασίες και ενάντια σε λογικές ανάθεσης της τύχης της υγείας και της ζωής μας σε επίδοξους σωτήρες.

Η συγκέντρωση αποτέλεσε μια ακόμα κίνηση ενάντια στην εγκληματική κρατική διαχείριση της πανδημίας και την υποβάθμιση κι απαξίωση των πρωτοβάθμιων δομών υγείας. Μια ακόμα κίνηση ενάντια στο μέλλον που μας επιφυλάσσουν, σύμφωνα με το οποίο όποιος-α έχει λεφτά θα ζήσει, όποια-ος δεν έχει θα πάει σαν το σκυλί στο αμπέλι.

Επόμενο ραντεβού της Συνέλευσης Χρηστών των υπηρεσιών υγείας της Το.Μ.Υ. Κεραμεικού είναι το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου και ώρα 12μμ στο πάρκο της Κορεάτικης Αγοράς, για να συζητήσουμε τις επόμενες κινήσεις μας για την υπεράσπιση των δομών πρωτοβάθμιας υγείας.

Στέγη, υγεία, τροφή για όλες και όλους.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα – askpthk.espivblogs.net

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *