Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου συγκέντρωση ενάντια στο κλείσιμο της Το.Μ.Υ. και του Κέντρου Υγείας Κεραμεικού

ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΆ ΣΤΟ ΑΜΠΈΛΙ

Με απόφαση της 1ης Υ.ΠΕ. και του Υπουργείου Υγείας, από τις 5 Φεβρουαρίου η Το.Μ.Υ. Κεραμεικού και το Κέντρο Υγείας Κεραμεικού (πρώην ΙΚΑ) διακόπτουν τη λειτουργία τους ως μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον για ένα χρόνο από τώρα, όσο δηλαδή θα κρατήσει το σχέδιο του εμβολιασμού, δεν θα δέχονται ούτε τακτικά, ούτε επείγοντα περιστατικά για καμιά υπηρεσία υγείας (πρώτες βοήθειες, συνταγογράφηση φαρμάκων και αναγραφή εξετάσεων, διαχείριση χρόνιων νοσημάτων κλπ). Με άλλα λόγια ακόμα και για την πιο απλή ιατρική πράξη θα αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε στους ιδιώτες και στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, είτε στα νοσοκομεία

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί σε όλες τις μονάδες υγείας της Αθήνας. Η κυβέρνηση αντί να κάνει προσλήψεις προσωπικού για να αντιμετωπίσει τις έκτακτες ανάγκες που έχουν προκύψει, ανακυκλώνει το προσωπικό που υπηρετεί ήδη και μάλιστα σε άσχετες ειδικότητες με τον εμβολιασμό. Πολλοί υπερήλικες για παράδειγμα, πήραν ραντεβού να εμβολιαστούν από παιδίατρους ή ακόμα και οδοντιάτρους. Πράγμα που εγκυμονεί προφανώς σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μας, με βάση και τις πιθανές παρενέργειες του εμβολιασμού.

Αυτή η εξέλιξη όπως και η όλη εγκληματική διαχείριση της πανδημίας μέχρι τώρα, δείχνει το μέλλον που μας ετοιμάζουν και στο επίπεδο της περίθαλψης: όποιος έχει λεφτά θα ζήσει, όποιος δεν έχει θα πάει σαν το σκυλί στο αμπέλι.

Αν θέλουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας σε μια περίθαλψη αξιοπρεπή, δημόσια και που δεν θα χρειάζεται να βάλουμε το χέρι στην τσέπη για να την έχουμε, πρέπει να απαιτήσουμε να στελεχωθούν  με μόνιμο προσωπικό και να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους η Το.Μ.Υ. και το  Κέντρο Υγείας Κεραμεικού.

Δηλώνουμε ότι σκοπεύουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της πρόσβασης σε μια περίθαλψη δημόσια και δωρεάν χωρίς αποκλεισμούς φύλου, φυλής, εισοδήματος, εθνικότητας.

ΆΜΕΣΗ στελέχωση της Το.Μ.Υ. και του Κέντρου Υγείας Κεραμεικού

Συγκέντρωση Παρασκευή 5 Φεβρουάριου 2021 στις 10πμ στη Το.Μ.Υ. Κεραμεικού (Κειριαδών 4 & Ευρυσθέως 1-Κ. Πετράλωνα)

Συνέλευση Χρηστών των υπηρεσιών υγείας της ΤΟΜΥ Κεραμεικού

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *