Τέρμα τα παιχνίδια με την ασφάλεια στην περίθαλψη μας! Για ασφαλείς συνθήκες περίθαλψης, μονόδρομος οι προσλήψεις!

Προκήρυξη σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Το.Μ.Υ. και το Κ.Υ. Κεραμεικού, η οποία μοιράζεται στους δρόμους, τις λαϊκές και σε κεντρικά σημεία των γειτονιών μας.

      Τελευταία ημέρα της λήξης των συμβάσεων του προσωπικού της Το.Μ.Υ. και του Κ.Υ. Κεραμεικού, η κυβέρνηση τις ανανέωσε με το σταγονόμετρο για ένα μόνο χρόνο. Ακόμα και συμβάσεις στην Το.Μ.Υ., που λήγουν σε δύο χρόνια, τις μετέτρεψε σε μονοετείς και κάλεσε τις εργαζόμενες/ους να τις υπογράψουν. Για να κρατάει όμηρους κι αυτούς, κι εμάς, τους λήπτες των υπηρεσιών, που μετά από λίγους μήνες πάλι δεν θα ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει κι αν θα έχουμε γιατρό, όποτε τον χρειαζόμαστε.

Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Σε μια επίδειξη κυνισμού και κοροϊδίας απέναντι μας, η διοίκηση της 1ης Υ.ΠΕ., αποφάσισε η Το.Μ.Υ. να λειτουργεί σε δύο βάρδιες από το Φλεβάρη. Αυτό υπήρξε εξαρχής αίτημα μας  ως Συνέλευση, χωρίς όμως εκπτώσεις στις ασφαλείς συνθήκες περίθαλψης. Όχι με ένα μόνο γιατρό στη βάρδια, ούτε χωρίς νοσηλεύτρια ή διοικητικό υπάλληλο τις μισές βάρδιες. Ποιος αλήθεια χρήστης εξυπηρετείται με αυτό τον τρόπο; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν προσέλθει ένα επείγον περιστατικό στην δομή, που απαιτεί την παρουσία δύο γιατρών και νοσηλεύτριας επειδή κινδυνεύει η ζωή του;

Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί, αφού εδώ και τρεισήμισι χρόνια έχουμε έρθει αντιμέτωπες/οι με μια σειρά από κωλυσιεργίες, γραφειοκρατικά τεχνάσματα και μεθοδεύσεις, που στόχο είχαν και έχουν την υποβάθμιση και τον παροπλισμό των πρωτοβάθμιων δομών υγείας στις γειτονιές μας. Από την επιχειρούμενη ολική μετατροπή τους σε εμβολιαστικό κέντρο μέχρι τη στοχοποίηση, τη συκοφάντηση, την παρεμπόδιση του έργου και πρόσφατα τις διώξεις των εργαζομένων που νοιάζονται, φροντίζουν και στέκονται δίπλα στους ασθενείς, αλλά και τις απειλές εναντίον χρηστών/τριών που διεκδικούν και αγωνίζονται για αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας.

Έχουμε αγωνιστεί ενάντια σ’ όλα αυτά και εν μέρει έχουμε καταφέρει μαζί με εκατοντάδες άλλους κατοίκους να σταματήσουμε την περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης στη γειτονιά μας. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όλοι κι όλες μαζί για:

Το.Μ.Υ. σε δύο βάρδιες μόνο με πλήρη στελέχωση σε οικογενειακούς γιατρούς και υπόλοιπο προσωπικό και ασφαλείς συνθήκες περίθαλψης για τους χρήστες των υπηρεσιών

Στελέχωση με προσωπικό σε οικογενειακούς γιατρούς και βασικές ιατρικές ειδικότητες του Κέντρου Υγείας, που είναι κενές, όπως και με το υπόλοιπο, μη ιατρικό προσωπικό.

Στελέχωση και λειτουργία ιατρείου επειγόντων σε δύο πλήρεις καθημερινές βάρδιες

Κατ’ οίκον επισκέψεις ιατρών και νοσηλευτικών υπηρεσιών αιμοληψίας  σε κατακεκλιμένους και ανήμπορους ασθενείς

Επανέναρξη βασικών πρωτοβάθμιων υπηρεσιών στο Κέντρο Υγείας, όπως η σπιρομέτρηση  και προμήθεια απολύτως απαραίτητου εξοπλισμού για διάγνωση οξέος στεφανιαίου συνδρόμου

Σχεδίαση, διαμόρφωση και στελέχωση ενός πλήρως εξοπλισμένου και σύγχρονου ακτινολογικού εργαστηρίου

Μονιμοποίηση του προσωπικού με ενιαίες σχέσεις εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης

Ισότιμη, δημόσια, δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, χωρίς αποκλεισμούς εισοδήματος, φύλου, φυλής, εθνικότητας

Συνέλευση Υγειονομικών και Χρηστών της Το.Μ.Υ. Κεραμεικού

FΒ: Συνέλευση Υγειονομικών και Χρηστών της ΤΟΜΥ Κεραμεικού

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *