Αυτοοργανωμένη Δομή Αλληλεγγύης “Ντουλάπι” κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 7-9μμ στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ

Βασικές ελλείψεις της Αυτοοργανωμένης Δομής Αλληλεγγύης και Συλλογής-Προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης “Ντουλάπι”

Λάδι-Αλεύρι-Ζάχαρη-Όσπρια -Ζυμαρικά-Καφές-Χαρτί υγείας-Είδη σωματικής υγιεινής-Καθαριστικά

Εδώ και πεντέμισι χρόνια, στα πλαίσια της κάλυψης των βασικών αναγκών και της καλλιέργειας της αλληλεγγύης στις γειτονιές μας, η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου δημιούργησε ένα χώρο, μέσα στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης, σωματικής υγιεινής, καθαριστικών, τροφίμων και προσφοράς τους σε όσους/ες έχουν ανάγκη.

Όλα αυτά τα χρόνια πλήθος γειτόνων-γειτονισσών όπως επίσης και συλλογικότητες έχουν στηρίξει “Το Ντουλάπι” με κάθε τρόπο.  Δίχως αυτόν τον κόσμο η δομή σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει.

Καλούμε όλους και όλες να συνεχίσουν να ενισχύουν με συνεισφορές την Αυτοοργανωμένη Δομή Αλληλεγγύης και Συλλογής-Προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης “Το Ντουλάπι” και όσοι-ες έχουν ανάγκη να έρθουν να πάρουν ότι χρειάζονται.

Λίγα λόγια για το Ντουλάπι… Το Ντουλάπι λειτουργεί κάθε Δευτέρα, 7-9μμ στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, ώστε όποιος/α θέλει να προσφέρει ή να πάρει ό,τι χρειάζεται και κάθε Πέμπτη, 7-9μμ, για όποιον/α θέλει να προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης και να συζητήσει μαζί μας.

Βασικός μας στόχος είναι να υπάρχει μια δομή αλληλεγγύης και ενδυνάμωσης της γειτονιάς, για να γνωριστούμε, να επικοινωνήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και σκεπτικά. Να καταλάβουμε όλοι/ες μας ότι το να κλεινόμαστε στο πρόβλημά μας και να απομονωνόμαστε, αναγνωρίζοντας ως μοναδικό εχθρό τον/την διπλανό/ή μας, δεν είναι η λύση. Ο πραγματικός μας εχθρός είναι το κράτος και το κεφάλαιο που μας οδηγούν στην οικονομική, προσωπική και κοινωνική εξαθλίωση και δε θα παίξουμε το παιχνίδι τους. Μέσα από τις δομές που λειτουργούμε ως Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, τις δράσεις στους δρόμους και τις πλατείες των γειτονιών μας, τις σχέσεις αλληλεγγύης που χτίζουμε και τις συλλογικές μας αντιστάσεις κάναμε και κάνουμε σαφές σε όσους επιβουλεύονται τη ζωή μας ότι ενάντια στον φόβο και την καταστολή η ζωή και η αλληλεγγύη θα νικήσουν!

Αυτοοργανώνουμε την καθημερινότητα και τις ανάγκες μας, γιατί οι μόνοι που πραγματικά ενδιαφέρονται για την υγεία και τη ζωή μας είμαστε εμείς και οι συνάνθρωποί μας. Δομούμε σχέσεις αλληλεγγύης με τους συνανθρώπους μας ανεξαρτήτως χρώματος, φύλου, ηλικίας. Δημιουργούμε δίκτυα αλληλοβοήθειας για την κάλυψη βασικών αναγκών, υλικών και ψυχολογικών. Αντιστεκόμαστε στον φασισμό με όποιο όχημα και αν επελαύνει. Να μη δεχτούμε τις συνθήκες εργασιακής γαλέρας. Να διεκδικήσουμε πρόσβαση στη στέγαση, την τροφή και την υγεία για όλους και όλες. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στους κυβερνώντες, το κράτος τα αφεντικά και τους κυρίαρχους  που επιβουλεύονται και διαχειρίζονται τη ζωή μας για να διατηρήσουν τα κέρδη και τα προνόμιά τους.

Ονειρευόμαστε και αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία που ο/η καθένας/καθεμία θα παίρνει αυτά που χρειάζεται και θα δίνει αυτά που μπορεί. Οφείλουμε σε μας και στις επόμενες γενιές, να σταθούμε στα πόδια μας και να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Να αγωνιστούμε μέσα από διαδικασίες συλλογικοποίησης και αυτοοργάνωσης για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και ελευθερίας.

Ταξική Αλληλεγγύη-Κοινωνική Αυτοοργάνωση

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6µµ στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιµοδήµου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα

blog: askpthk.espivblogs.net – fb: Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων Θησείου Κουκακίου

 

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *