Τοποθέτηση στην εκδήλωση αλληλεγγύης στη 12χρονη από τον Κολωνό και ενάντια στο trafficking

Την Παρασκευή 14 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Μερκούρη εκδήλωση αλληλεγγύης στη 12χρονη από τον Κολωνό και ενάντια στο trafficking. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσε κόσμος από τις γειτονιές μας και η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ενημέρωση από την επιτροπή αλληλεγγύης στη 12χρονη από τον Κολωνό, για την μέχρι τώρα κατάσταση του κοριτσιού και της οικογένειάς της, για το πως εξελίσσεται η υπόθεση και για τις κινηματικές απαντήσεις και ακολούθησαν τοποθετήσεις από συλλογικότητες και άτομα που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης συγκεντρώνονταν χρήματα για το κορίτσι και την οικογένειά της, υπήρχαν τραπεζάκια με έντυπο υλικό και μοιράζονταν κείμενα.

Ακολουθεί η τοποθέτηση της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου, η οποία μοιράστηκε και στην πλατεία κατά τη διάρκεια της εκδήλωση:

Αγώνας ενάντια στο σύστημα που γεννάει τη φτώχεια και την καταπίεση, το trafficking και τους βιασμούς.

Τον Οκτώβρη του 2022 βγήκε στο φως της δημοσιότητας η υπόθεση παιδοβιασμού και σωματεμπορίας της 12χρονης από τα Σεπόλια από τον Η. Μίχο. Οι εξελίξεις της υπόθεσης ανέδειξαν και αναδεικνύουν ένα ενεργό ακόμα και τώρα, κύκλωμα trafficking το οποίο συνδέεται άμεσα με τις υποθέσεις στην Ηλιούπολη αλλά και την υπόθεση της Greek Mafia. Ένα κύκλωμα στο οποίο συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα, κομματικά μέλη της ΝΔ, αστυνομικοί, παπάδες, δημοσιογράφοι, μπράβοι της νύχτας.

Το κράτος παρά τα κροκοδείλια δάκρυα του και τις ανακοινώσεις για εξιχνίαση της υπόθεσης και προστασία της ανήλικης και της οικογένειας της, προστατεύει και συγκαλύπτει κυκλώματα βιαστών, μαστροπείας, παιδοβιασμών ενώ δείχνει τα δόντια του σε όσες και όσους ορθώνουν τη φωνή τους και καταγγέλλουν τα κυκλώματα trafficking και παιδικής εκμετάλλευσης. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η οικονομική, ψυχολογική και ηθική εξουθένωση του ίδιου του παιδιού και της οικογένειας, τα ψέματα της κυβέρνησης περί προστασίας και φροντίδας τους, η δημοσιοποίηση από την πρώην υφυπουργό Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου της διεύθυνσης κατοικίας του κοριτσιού, η τρομοκράτηση του παιδιού από την ίδια την αστυνομία και το παρακράτος.

Ταυτόχρονα, η αστική δικαιοσύνη-για το ρόλο της οποίας δεν είχαμε ποτέ καμία αυταπάτη – δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. Τραυματίζει ξανά και ξανά τη 12χρονη μέσα από εξονυχιστικές ανακρίσεις και πολύωρες καταθέσεις, προφυλακίζει τη μητέρα της και απαγορεύει στα παιδιά να την επισκεφτούν (και μόνο μετά από πίεση του κινήματος, επετράπη πρόσφατα μόνο για μια φορά). Αποφάσεις καθόλου τυχαίες που μόνο στόχο έχουν την τρομοκράτηση και τη φίμωση τόσο του κοριτσιού και της οικογένειας αλλά και όλων των υπόλοιπων γονέων, φροντιστών και παιδιών που θα ήθελαν να καταγγείλουν παρόμοια περιστατικά για την ίδια ή και άλλες υποθέσεις. Και φυσικά, τα ΜΜΕ, πιστά στο ρόλο τους και τα αφεντικά τους, τάσσονται έμμεσα ή άμεσα υπέρ των βιαστών και των κυκλωμάτων, ρίχνοντας  εν μέρει την ευθύνη στη μητέρα και την οικογένεια.

Η υπόθεση αναδεικνύει για μία ακόμα φορά την αγαστή συνεργασία κράτους και παρακράτους. Αναδεικνύει για μια ακόμα φορά, ότι το καπιταλιστικό σύστημα καταπατά, δολοφονεί, βιάζει και ακρωτηριάζει τα σώματά μας, προωθεί την αλλοτρίωση και τη βία και αναπαράγει έμφυλα στερεότυπα. Αναδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι αυτό το σύστημα ενδιαφέρεται μόνο για το κέρδος στο βωμό του οποίου δε διστάζει να βιάζει παιδιά, να τα πνίγει στις θάλασσες του Αιγαίου και της Μεσογείου, να τα καταδικάζει στη φτώχεια, να τα εκμεταλλεύεται.

Όλες και όλοι μαζί να αγωνιστούμε ενάντια στα κυκλώματα σωματεμπορίας και τους βιαστές, ενάντια στο σύστημα που γεννά την φτώχεια, την εξαθλίωση, την πατριαρχία. Όλες και όλοι μαζί  να αγωνιστούμε για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, χωρίς διακρίσεις, με σεβασμό στην διαφορετικότητα, για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης, ελευθερίας.

Άμεση απελευθέρωση της μητέρας της 12χρονης

Αλληλεγγύη στη 12χρονη και την οικογένειά της

Δομές αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης σε κάθε γειτονιά

Αγώνας ενάντια σε πατριαρχία και καπιταλισμό για ισότητα, δικαιοσύνη, ελευθερία!

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6µµ στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιµοδήµου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα

blog: askpthk.espivblogs.net – fb: Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων Θησείου Κουκακίου

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *