Σχετικά με τις εργασίες στο πάρκο Βουτιέ… Τον πρώτο λόγο τον έχουμε οι κάτοικοι στις γειτονιές και όχι οι εργολάβοι και οι επενδυτές!

 

Από την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου έχουν ξεκινήσει εργασίες ανάπλασης στο πάρκο Βουτιέ. Από την πρώτη στιγμή οι κάτοικοι έχουμε κάνει αισθητή την παρουσία μας παρεμβαίνοντας και παρακολουθώντας τις εργασίες. Την Παρασκευή ένας μικρός εκσκαφέας και λίγοι εργάτες όργωσαν σημεία του πάρκου και πρόσθεσαν χώμα υπό την επίβλεψη της υπεύθυνης γεωπόνου. Το Σάββατο και την Κυριακή δεν πραγματοποιήθηκαν εργασίες. Το πρωί της Δευτέρας κόσμος από την Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου και άλλοι κάτοικοι από τις γειτονιές μας πήγαμε στο πάρκο Βουτιέ για να ελέγξουμε τι εργασίες γίνονται και να μιλήσουμε με την υπεύθυνη, για την ανάπλαση, γεωπόνο.

Τις προηγούμενες εβδομάδες είχαμε πάρει στα χέρια μας τη μελέτη για τα έργα που θα γίνουν στο πάρκο Βουτιέ και έτσι θέλαμε να θέσουμε συγκεκριμένα ζητήματα, να ζητήσουμε κάποιες διευκρινήσεις και να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν θα ανεχτούμε παρεμβάσεις που θα καταστρέφουν το πάρκο και θα αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του. Μιλήσαμε για αρκετή ώρα με τη γεωπόνο, η οποία μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα κοπεί κανένα δέντρο, θα επισκευαστεί το αρδευτικό σύστημα, θα φυτευτούν δεκαπέντε νέα δέντρα και πολλοί θάμνοι και άλλα φυτά, θα τοποθετηθεί φυσικός και όχι πλαστικός χλοοτάπητας, ενώ στα μονοπάτια θα μπει πεπιεσμένο χώμα με χαλίκι και όχι τσιμέντο. Εμείς από τη μεριά μας της εξηγήσαμε ότι ως Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου, αλλά και οι κάτοικοι στο σύνολό τους, θεωρούμε ότι το πάρκο Βουτιέ χρειάζεται περιποίηση και φροντίδα, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να κοπούν δέντρα, να πέσει τσιμέντο, να μετατραπεί σε ένα αποστειρωμένο πάρκο βιτρίνα ή να αλλάξει ο ελεύθερος και δημόσιος χαρακτήρας του.

Το πάρκο Βουτιέ κερδήθηκε με τον αγώνα των κατοίκων το 1976 και δεν έγινε πάρκινγκ των τουριστικών λεωφορείων. Είναι πάρκο δικό μας και έχουμε λόγο γι’ αυτό! Στο πάρκο μαζευόμαστε, συζητάμε, βολτάρουμε, αράζουμε στα γρασίδια του, παίζουμε με τα παιδιά μας και τα σκυλιά μας, πραγματοποιούνται πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, γελάμε και χαιρόμαστε το χώμα του και τις σκιάσεις των δέντρων του! Το πάρκο Βουτιέ θα το υπερασπιστούμε όπως υπερασπιστήκαμε το παρκάκι στην  οδό Ορλώφ, όπως υπερασπιζόμαστε τον λόφο Φιλοπάππου με τους αγώνες μας είκοσι χρόνια τώρα και θα διεκδικήσουμε να παραμείνει ένα πάρκο ζωντανό και φυσικό για όλες και όλους!

Να υπερασπιστούμε τους ελεύθερους χώρους! Να μην επιτρέψουμε την καταστροφή, την ιδιωτικοποίηση, την εμπορευματοποίηση και την περίφραξή τους!

Να υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα και την ελεύθερη πρόσβαση για όλες και όλους στους λόφους, τα πάρκα και τις πλατείες και να αντιτάξουμε τη συλλογική διαχείριση για τη φροντίδα και την προστασία τους.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα – askpthk.espivblogs.net

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *