Σεξιστικές-παραβιαστικές συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές… Ούτε στα Πετράλωνα – Ούτε πουθενά

Τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχουν παρατηρηθεί παρενοχλητικά/σεξιστικά περιστατικά σε θηλυκότητες από τύπο της γειτονιάς. Το συγκεκριμένο σκουπίδι είναι νεαρός άνδρας, γύρω στα 30. Κυκλοφορεί με σκούτερ και πιθανά μένει στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων. Προσεγγίζει με το σκούτερ θηλυκότητες κλείνοντας τους πολλές φορές το δρόμο και τις παρενοχλεί λεκτικά. Τις περισσότερες φορές όταν το περιστατικό αντιμετωπίζεται από τις θηλυκότητες με αδιαφορία φεύγει μαρσάροντας, ενώ όταν το περιστατικό αντιμετωπίζεται με δυσφορία ή αντίσταση ή/και του δίνεται η απάντηση που του αρμόζει και νιώθει ότι απειλείται, τότε ξεκινάει έναν οχετό σεξιστικών και υβριστικών σχολίων και χειρονομιών.

Δε θα ανεχτούμε και δε θα αφήσουμε αναπάντητες τέτοιες συμπεριφορές να αναπαράγονται στις γειτονιές μας.

Στο δρόμο, το σπίτι, τη δουλειά, τα σχολεία, τις σχολές, ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ

Τα τελευταία χρόνια έρχονται στο φως ολοένα και περισσότερα περιστατικά έμφυλης βίας. Οι γυναικοκτονίες, τα περιστατικά έμφυλης βίας, οι ομοφοβικές και τρανσφοβικές επιθέσεις αποτελούν καθημερινό φαινόμενο και η πατριαρχία καλά κρατεί.

Η έμφυλη βία στο σπίτι, τον δρόμο, τη δουλειά, το δρόμο της προσφυγιάς παίρνει πολλές μορφές στα πρόσωπα των συντρόφων, της οικογένειας, των γειτόνων, των αφεντικών, των ανθρωποφυλάκων. Οι βιαστές είναι άντρες που συναναστρεφόμαστε καθημερινά που θεωρούν ότι είναι φυσιολογικό και ένδειξη ανδρισμού να μας εξουσιάζουν, να μας παρενοχλούν λεκτικά, να μας βιάζουν, να μας χτυπούν, να μας δολοφονούν λες και είμαστε ιδιοκτησία τους.

Απέναντι στην πατριαρχική κοινωνία, εμείς απαντάμε «ως εδώ». Οργανωνόμαστε ενάντια σε ό,τι μας καταπιέζει, συλλογικοποιούμε τις ανάγκες μας απορρίπτοντας τον ατομικό δρόμο, ριζοσπαστικοποιούμε τις διεκδικήσεις μας, αμφισβητούμε έμπρακτα την πατριαρχία και όποιον «ρόλο» και «θέση» της γυναίκας πηγάζει από αυτήν, αγωνιζόμαστε συλλογικά για να μπορούν οι γυναίκες να ορίζουν οι ίδιες τη ζωή τους ενάντια στον κόσμο της εξουσίας και της καταπίεσης.

Αγώνες ενάντια σε κάθε έμφυλο διαχωρισμό, σε σεξιστικές-παραβιαστικές συμπεριφορές και πατριαρχικές αντιλήψεις

Αγώνας για ισότητα, δικαιοσύνη, ελευθερία

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6µµ στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιµοδήµου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα

blog: askpthk.espivblogs.net – fb: Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων Θησείου Κουκακίου

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *