Άμεση ανανέωση των συμβάσεων και ενάντια στην υποβάθμιση της Τo.Μ.Υ. και του Κ.Υ. Κεραμεικού

Κείμενο που μοιράζεται στις γειτονιές μας, αλλά και στην παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε στην Τo.Μ.Υ. και το Κέντρο Υγείας Κεραμεικού το πρωί της 6ης Δεκεμβρίου.

Τον Δεκέμβρη του 2023 λήγουν αρκετές συμβάσεις του προσωπικού της Τo.Μ.Υ. και του Κέντρου Υγείας Κεραμεικού και δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα ανανεωθούν.  Για αυτό το λόγο δεν μπορούμε να κλείσουμε ραντεβού με τον «προσωπικό μας γιατρό» για τον Ιανουάριο. Τη στιγμή που οι δύο πρωτοβάθμιες δομές υγείας της γειτονιάς μας λειτουργούν ήδη με ελλιπές προσωπικό, κινδυνεύουν να βρεθούν ακόμα περισσότερο υποστελεχωμένες. Ακόμα μια φορά μεγαλώνει η ανασφάλεια και η ανησυχία μας για το μέλλον της Τo.Μ.Υ. και του Κέντρου Υγείας Κεραμεικού και κατ’ επέκταση για την υγεία μας.

Ως Συνέλευση χρηστών και υγειονομικών της Τo.Μ.Υ. Κεραμεικού εδώ και τρεισήμισι χρόνια αγωνιζόμαστε για να σταματήσει η περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης στη γειτονιά μας. Με συλλογή χιλιάδων υπογραφών, με μοίρασμα κειμένων ενημέρωσης, με παρεμβάσεις στο κοινοτικό συμβούλιο και στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια, με οργάνωση συγκεντρώσεων και πορειών, έχουμε καταφέρει, μαζί με εκατοντάδες άλλους κατοίκους των γειτονιών μας να πετύχουμε εν μέρει αυτό το στόχο. Κι αυτό σε μια περίοδο που η πολιτική της κυβέρνησης, σαρώνει κάθε δημόσια παροχή, προσφέροντας την υγεία μας σε τιμή ευκαιρίας στα μικρά και μεγάλα ιδιωτικά μαγαζιά της υγείας.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε έρθει αντιμέτωπες/οι με μια σειρά από κωλυσιεργίες, γραφειοκρατικά  τεχνάσματα και μεθοδεύσεις που στόχο είχαν και έχουν την υποβάθμιση και τον παροπλισμό των πρωτοβάθμιων δομών υγείας στις γειτονιές μας. Από την επιχειρούμενη ολική μετατροπή τους σε εμβολιαστικό κέντρο μέχρι τη στοχοποίηση, τη συκοφάντηση, ακόμα και την παρεμπόδιση του έργου του ιατρικού προσωπικού που νοιάζεται, φροντίζει και στέκεται δίπλα στους ασθενείς, επιχειρείται να καταστούν η Τo.Μ.Υ. και το Κέντρο Υγείας Κεραμεικού διακοσμητικές ταμπέλες και δομές φάντασμα. Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ποιοι είναι οι εργαζόμενοι/ες που όλα αυτά τα χρόνια βρίσκονται δίπλα μας και αγωνίζονται μαζί μας για μια αξιοπρεπή Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στις γειτονιές μας και δεν θα ανεχτούμε καμία δίωξη εναντίον τους. Γνωρίζουμε ότι αν δεν αγωνιστούμε μαζί οι χρήστες και το υγειονομικό προσωπικό δεν πρόκειται κανένας μικρός ή μεγάλος σωτήρας να μας χαρίσει αυτά που δικαιούμαστε. Απαιτούμε ένα πιο αξιοπρεπές επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στις γειτονιές μας για όλους και όλες.

Αγωνιζόμαστε για:

  • Ανανέωση των συμβάσεων του γιατρού της Το.Μ.Υ. και του προσωπικού του Κέντρου Υγείας, που λήγουν τον Δεκέμβριο και άμεση μονιμοποίηση όλου του υπάρχοντος προσωπικού με εφαρμογή ενιαίων σχέσεων εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Πλήρη στελέχωση της Τo.Μ.Υ. και του Κέντρου Υγείας Κεραμεικού με οικογενειακούς γιατρούς, ώστε να καλύπτεται όλος ο πληθυσμός της περιοχής. Στελέχωση με προσωπικό των βασικών ιατρικών ειδικοτήτων του Κέντρου Υγείας, που είναι κενές (καταρχήν: πνευμονολόγος, χειρουργός, νευρολόγος, ΩΡΛ και μετά όλες οι υπόλοιπες) ώστε να υπάρχουν καθημερινά δύο βάρδιες.
  • Πλήρη στελέχωση των δομών με το υπόλοιπο ελλείπον -πλην ιατρικού- προσωπικό.

Ισότιμη, ελεύθερη, δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας χωρίς αποκλεισμούς φύλου, φυλής, εισοδήματος, εθνικότητας.

Συνέλευση Χρηστών και Υγειονομικών Το.Μ.Υ. Κεραμεικού

FB: Συνέλευση χρηστών και υγειονομικών της ΤΟΜΥ Κεραμεικού

Δεκέμβριος 2023

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *