Αλληλεγγύη στους/στις  πληγέντες/πληγείσες της Θεσσαλίας…Αγώνας ενάντια στο σύστημα του θανάτου και της καταστροφής.

Τη στιγμή που οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες, οι δολοφονίες στα σύνορα, στα εργασιακά κάτεργα, στις ράγες της “ανάπτυξης” συνθέτουν ένα δυστοπικό παρόν, η ταξική αλληλεγγύη και η κοινωνική αυτοοργάνωση δείχνουν τον δρόμο και μας γεμίζουν ελπίδα.

Ως Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία πραγματοποιήσαμε κινήσεις και συγκεντρώσαμε χρήματα και υλικά για τους/τις πληγέντες/πληγείσες στην Καρδίτσα και τη Λάρισα. Την Κυριακή 24/9 στείλαμε πράγματα στο στέκι paratod@s στη Λάρισα με τη βοήθεια συναγωνιστών που μετέβησαν στην περιοχή για να συμμετάσχουν στην Πανθεσσαλική διαδήλωση. Παράλληλα με τη συλλογή αγαθών, συγκεντρώσαμε και ένα χρηματικό ποσό που στείλαμε στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Καρδίτσας και στο Στέκι Paratod@s στη Λάρισα. Η μικρή μας βοήθεια δόθηκε στις αυτοοργανωμένες συλλογικότητες των περιοχών καθώς μόνο σε τέτοιες συλλογικότητες μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη για την ισότιμη διανομή και ταυτόχρονα αυτές οι συλλογικότητες είναι που παλεύουν ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που είναι υπεύθυνο για τον θάνατο και την καταστροφή.

Οι κινήσεις αλληλοβοήθειας στους/στις πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας δεν έχουν ως κίνητρο την φιλανθρωπία που διαχωρίζει τους ανθρώπους και ξεπλένει τις θανατοπολιτικές του κράτους και την ασίγαστη δίψα των πλουσίων για κέρδη. Οι κινήσεις αλληλοβοήθειας έχουν ως βάση την αλληλεγγύη μεταξύ των από τα κάτω, είναι στο πλαίσιο που λειτουργούμε και την αυτοργανωμένη δομή αλληλεγγύης το “Ντουλάπι” και αποτελούν έμπρακτη στήριξη των συνανθρώπων μας οι οποίοι βιώνουν τις συνέπειες των κρατικών πολιτικών. Οι κινήσεις αλληλεγγύης αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα για την ανατροπή του κράτους και του κεφαλαίου που ενδιαφέρονται μόνο για τα προνόμια και τα κέρδη τους και μας προσφέρουν απλόχερα θάνατο, καταστροφή, εξαθλίωση και καταπίεση.

Μέσα λοιπόν από την αλληλεγγύη δυναμώνουμε και στεκόμαστε ο ένας δίπλα στην άλλη, παλεύοντας για τη ζωή και τη φύση όλες και όλοι μαζί, αντιιεραρχικά και αυτοοργανωμένα, οικοδομώντας στο τώρα τον κόσμο του αύριο, έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και ελευθερίας.

Σε σύνορα, σε ράγες, πλημμύρες, πυρκαγιές, κράτος και κεφάλαιο θερίζουνε ζωές.

Ταξική αλληλεγγύη – Κοινωνική αυτοοργάνωση

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6µµ στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιµοδήµου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα

blog: askpthk.espivblogs.net – fb: Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων Θησείου Κουκακίου

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *