Παύλος Φύσσας – ΠΑΡΩΝ στον πόλεμο ενάντια στον φασισμό και τον καπιταλισμό που τον γεννά και τον θρέφει!

 Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε!

Δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη και του Σαχτζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα από τα ναζιστικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, επιχειρείται ξανά η πολιτική ανασύνταξη των φασιστών.

Η δολοφονία του μετανάστη Σιράζ Σιφτάρ στον Περισσό, το κυνήγι και η απαγωγή μεταναστών στον Έβρο, το πογκρόμ και οι καταστροφές σε καταστήματα μεταναστών στην Κύπρο, οι επιθέσεις σε αντιφασίστ(ρι)ες στην Αλεξανδρούπολη, την πλατεία Βικτωρίας, το Νέο Ηράκλειο κατά τη διάρκεια ή μετά από αντιφασιστικές πορείες είναι κάποια από τα πιο πρόσφατα γεγονότα που δείχνουν ότι οι φασίστες προσπαθούν να σηκώσουν ξανά κεφάλι με ενεργή παρουσία τους στον δρόμο μετά από μία περίοδο σχετικής απουσίας τους.

Φασιστικά και ναζιστικά μορφώματα με παλιό και νέο μανδύα εμφανίζονται στο προσκήνιο και τον δήμοσιο χώρο ενάντια στις ταυτότητες, τα εμβόλια, τις εκτρώσεις και την αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος εντείνοντας τον ανορθολογισμό και τον σκοταδισμό. Είναι ο ίδιος εσμός που φόρεσε τις περικεφαλαίες και κατέβηκε στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, που ζητάει να πυροβολούνται οι άοπλοι μετανάστες στα σύνορα, που έκανε επιθέσεις σε ανήλικα προσφυγόπουλα, που χειροκροτούσε τους δολοφόνους του Ζακ Κωστόπουλου και του Σαμπάνη, που ψήφισε και στήριξε τους δολοφόνους του Λουκμάν και του Φύσσα, που επιτίθεται σε καταλήψεις. Αυτούς, λοιπόν, τους φασίστες διαχρονικά αναλάμβανει ο επίσημος κρατικός μηχανισμός είτε να τους αναδείξει και να τους επιβάλει στο δρόμο, με την αστυνομική προστασία και ασυλία που τους προσφέρει, είτε να τους προωθήσει στα βουλευτικά έδρανα και την εξουσία (όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών ακολουθώντας τα «παραδείγματα» της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Σουηδίας, της Ιταλίας, Φιλανδίας, της Πολωνίας και της Ουγγαρίας).

Ταυτόχρονα, το κράτος υιοθετεί την ατζέντα των φασιστών προωθώντας το ρατσιστικό αφήγημα που κατηγορεί τους/τις μετανάστ(ρι)ες για όλα τα δεινά. Εφαρμόζει μία σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική με επαναπροωθήσεις και pushbacks, πνίγει και δολοφονεί μετανάστ(ρι)ες στις θάλασσες (όπως έγινε στην Πύλο με τους/τις εκατοντάδες νεκρούς/ες) και τα χερσαία σύνορα, ορθώνει φράχτες, φυλακίζει εκτοπισμένους/ες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης με άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης. Καταδεικνύει ως εχθρό μας τον πιο αδύναμο, την πιο κατατρεγμένη.

Επιπλέον, με την πολιτική σκηνή να μετατοπίζεται όλο και πιο δεξιά και την κοινωνία να συντηρητικοποιείται, το κράτος κινείται συνεχώς προς την κατεύθυνση του ολοκληρωτισμού και θωρακίζεται αστυνομικό-στρατιωτικά προκειμένου να αντιμετωπίσει την κοινωνική οργή και αγανάκτηση της κοινωνίας που εξαθλιώνεται όλο και περισσότερο καθημερινά. Προωθεί και ψηφίζει αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους και νομοσχέδια, ποινικοποιεί απεργίες, φακελώνει συνδικαλιστές, καταστέλλει διαδηλώσεις, ξυλοκοπεί όποιον και όποια αντιστέκεται, συγκαλύπτει παιδοβιαστές και κυκλώματα μαστροπείας. Ταυτόχρονα, ενσωματώνει την παρακρατική δράση των φασιστών στους μηχανισμούς του και αναβαθμίζει την καταστολή με τους ένστολους υπηρέτες του (ΔΙΑΣ, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ) να αποτελούν τα θεσμικά τάγματα εφόδου τα οποία λειτουργούν όπως οι φασιστικές συμμορίες εξαπολύοντας επιθέσεις  και πυροβολώντας εν ψυχρώ όποιον και όποια δεν ταιριάζει στα γούστα και τις ρατσιστικές τους αντιλήψεις.

Όμως διαχρονικά σε κάθε κρίση οικονομική και θεσμική οι φασίστες αποτέλεσαν πάντα την εφεδρεία του κράτους και του κεφαλαίου γιατί είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά και θρέφει τον φασισμό. Δύο χρόνια μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ η «αμερόληπτη» δικαιοσύνη (για το ρόλο της οποίας δεν έχουμε καμία αυτάπατη) αποφυλακίζει τους φασίστες με διάφορες αιτιολογίες, τα ΜΜΕ χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο και προβάλλουν με κάθε αφορμή τα ναζιστικά σκουπίδια, το «δημοκρατικό τόξο» ψηφίζει νόμους για τον «δήθεν» αποκλεισμό των φασιστών από τη Βουλή για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Κράτος και κεφάλαιο, όχι μόνο δε βάζουν εμπόδια στην επέλαση του φασισμού αλλά τον καλύπτουν και τον προωθούν, υποδαυλίζουν τον εθνικισμό και τον ρατσισμό με την ρητορική και τις πρακτικές τους ώστε να διαχωρίσουν τους από τα κάτω και να προωθήσουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Ο εκφασισμός της καθημερινότητάς μας λειτουργεί σαν μια διαβρωτική διαδικασία που ενεργοποιεί τον κοινωνικό κανιβαλισμό όπως αποτυπώνεται με τον πιο ζοφερό τρόπο στη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη που τον πέταξαν σαν σκουπίδι από τον καταπέλτη οι υπαξιωματικοί του πλοίου.

Για να μην συνηθίσουμε τον θάνατο, την απανθρωπιά και την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής που έχει γίνει πλέον κανονικότητα, για να μην παραδοθούμε στη βαρβαρότητα, η μόνη μας επιλογή είναι αλληλεγγύη, η συλλογικοποίηση, η αυτοοργάνωση, η από τα κάτω κοινή και συλλογική μας δράση για τη συντριβή των ναζιστικών συμμοριών και κομμάτων, αλλά και των θεσμικών φορέων που συντηρούν και προωθούν τον φασισμό. Η απάθεια και η αδιαφορία κλείνουν το μάτι στην κοινωνική νομιμοποίηση του φασισμού και αν σήμερα σιωπούμε, αύριο η σιωπή αυτή θα μας καταβροχθίσει.

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι αγώνας ενάντια στο ίδιο το σύστημα που τον γεννάει και τον θρέφει και διεξάγεται καθημερινά στον δρόμο, τις γειτονιές, τα σχολεία, τις σχολές, τους χώρους δουλειάς. Ένας αγώνας που δεν μπορεί παρά να είναι ταξικός, αντιθεσμικός, αντιπατριαρχικός, διεθνιστικός, πολύμορφος και ανατρεπτικός. Με οδηγό την κοινωνική αυτοοργάνωση και γνώμονα την ταξική αλληλεγγύη μπορούμε να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, να μην αφήσουμε σπιθαμή γης στους φασίστες, να αντισταθούμε στις δολοφονικές πολιτικές του κράτους και να συντρίψουμε την καπιταλιστική αναδιάρθρωση που θα συνεχίσει να επελαύνει όσο δεν συνειδητοποιούμε τη δύναμη μας.

Χτίζουμε κοινότητες αγώνα, ενάντια σε κάθε διαχωρισμό έμφυλο, θρησκευτικό, φυλετικό, εθνικό.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση, για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας, δικαιοσύνης.

Δε ξεχνάμε τον Παύλο Φύσσα, τον Σαχτζάτ Λουκμάν, τη Ζακ/Zackie oh!, τον Petrit Zifle, τον  Κώστα Φραγκούλη, τον Νίκο Σαμπάνη…

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6µµ στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιµοδήµου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα

blog: askpthk.espivblogs.net – fb: Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων Θησείου Κουκακίου

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *