Γιάννης Γιαννατσής πάντα παρών… (5 Νοέμβρη 1959-1 Σεπτέμβρη 2015)

Ήταν 1η Σεπτέμβρη του 2015, πριν οχτώ χρόνια, που ο συναγωνιστής και γείτονάς μας Γιάννης Γιαννατσής έφυγε ξαφνικά από κοντά μας. Η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα Τρισεύγενη δημοσίευσε το παρακάτω κείμενο στο fb, απ’ όπου το αναδημοσιεύουμε.

Τι κι αν πέρασαν 8 ολόκληρα χρόνια από τότε… ζεις και στους αγώνες μας … είσαι αλλού… αλλά είσαι ΠΑΡΩΝ !

Πατέρας, Σύντροφος, Κομμουνιστής, Διεθνιστής, Τροτσκιστής, μέλος της ΕΔΕ από 19 ετών (τον πρόγονο του ΕΕΚ), Αγωνιστής πάντα με νιάξιμο, φροντίδα και αγάπη για τον Άνθρωπο, τα ζώα, το περιβάλλον!

Κάπου σε βλέπω να τρέχεις ακόμη “ανάμεσά μας”… κι είναι αλήθεια!!! οι κουβέντες για σένα δεν έπαψαν ποτέ… από γείτονες, φίλες, συναγωνιστές, συντρόφισσες/ους … απ’ όπου και απ’ όποιον/α κατάφερνες να φέρεις κοντά σου μέσα απ’ τις συλλογικές μας δράσεις ακόμη και όταν ζούσαμε πολύ άσχημες επαγγελματικές μέρες. Με υπερβάσεις προσωπικές και συλλογικές για να τα καταφέρουμε… ακόμη κι όταν επιχείρησαν φασίστες να σε χτυπήσουν θανάσιμα στον Προαστιακό, ακόμη κι όταν προσπάθησαν να μας κάψουν τα συμφέροντα της νύχτας… και το πετύχαινες…

Αγωνίστηκες ΠΑΝΤΑ συλλογικά με στόχο και με όραμα τη δημιουργία μιας άλλης πραγματικά ανθρώπινης κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση Ανθρώπου από άνθρωπο. ΗΣΟΥΝ ΕΝΑΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ! Το απέδειξες μέσα από την δράση σου και τους αγώνες που συλλογικά δόθηκαν και ήταν ΝΙΚΗΦΟΡΟΙ στις γειτονιές μας. Για το λόφο Φιλοπάππου (την αυλή μας), για τον νικηφόρο αγώνα σου για το πάρκο απέναντι από την Τεχνόπολη (χώρος πρώην Κορεάτικης Αγοράς), να ξέρεις φούντωσαν τα δέντρα του και είναι πανέμορφο! για τη τεράστια συμβολή σου στις δημιουργία συλλογικοτήτων στις γειτονιές μας, την προσφορά σου στον πολιτισμό, για την κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ, για τον Κοινωνικό Χώρο για την Υγεία, για, για, για… τόσα άλλα.

Σε διέκρινε σε ό,τι έκανες η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ & η ΕΜΠΝΕΥΣΗ, χαρακτηριστικά των αγώνων μας και των εγχειρημάτων σου για δημιουργία αυτάρκειας για τα καθημερινά, (τροφή, ενέργεια κ.λπ.)

Κοντά σου δεν σκύψαμε το κεφάλι, δεν μιζεριάζαμε και το ίδιο κάνουμε και τώρα…

“ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑΝΝΗ ΚΙ ΑΕΡΑ ΣΤΑ ΠΑΝΙΑ ΘΑ ΖΕΙΣ ΜΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ” σύνθημα που ακούστηκε από συντρόφους/ισες με το κατευόδιό σου εκείνον τον Σεπτέμβρη του 2015 στο Γ’ νεκροταφείο.

Πόσο ΑΛΗΘΙΝΟ! ΝΑΙ “ΖΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ”… ακούω την ήχο της φωνής σου να ουρλιάζει, να εξεγείρεται μ’ αυτό που ζούμε, μ’ αυτό που συμβαίνει με τον πόλεμο του ΝΑΤΟ, τους φασίστες, το προσφυγικό, τις φωτιές, τα εργασιακά, τις εξώσεις πρώτης κατοικίας, την καταστολή των καταλήψεων, την κατάπτυστη απόφαση της (Τσι)Μενδώνη για το κτίριο των Αρχαιολόγων, με τη ζωή μας που δεν είναι ζωή…

Μας λείπεις πολύ… αλλά είσαι και “θα είσαι εδώ” στους αγώνες μας για τη ΖΩΗ!

Γιατί όπως βροντοφώναζες πάντα με μια ντουντούκα στο χέρι και συνεχίζουμε να φωνάζουμε κι εμείς στις διαδηλώσεις μας…

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ!

Γιάννη μου, Γιάννη μας πολυαγαπημένε ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ!

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *