1η Μάη όλες και όλοι στον δρόμο του αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο!

1η Μάη όλες και όλοι στον δρόμο του αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Για μια κοινωνία ισότητας, αλληλλεγγύης, δικαιοσύνης και ελευθερίας.

Οι κυβερνώντες πετάνε ψίχουλα και αυτά με φειδώ, η ζωή μας μεταφράζεται σε κάθε λογής pass και ταυτόχρονα οι μεγάλες εταιρείες επιδοτούνται με δημόσιο χρήμα όχι για να συγκρατήσουν τις τιμές, αλλά για να διατηρήσει τα κέρδη του το κεφάλαιο. Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαμε να τα περιγράψουμε απλά λέγοντας ότι στην καπιταλιστική κρίση η απάντηση των από τα πάνω είναι η αύξηση των κερδών, η διατήρηση των προνομίων και η ενίσχυση της εξουσίας για αυτούς και η ένταση της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, της εξαθλίωσης και ο θάνατος για τις/τους από τα κάτω. Αυτό όμως το γνωρίζουμε και το ζούμε καθημερινά. Εκείνο που πρέπει να πούμε ή μάλλον να φωνάξουμε είναι η δική μας απάντηση απέναντι στην κρίση και τον πόλεμο. Αν δεν θέλουμε απλά να σκύβουμε το κεφάλι, να μεμψιμοιρούμε, να κανιβαλίζουμε τον/την διπλανό/ή μας και να «σφίγγουμε» το ζωνάρι, πρέπει να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις και να πάρουμε την τύχη της ζωής μας στα χέρια μας.
Για να μην παραδοθούμε στη βαρβαρότητα και τον θάνατο, η μόνη μας επιλογή είναι η συλλογικοποίηση, η αυτοοργάνωση, η από τα κάτω κοινή και συλλογική μας δράση. Ενάντια στις λογικές της ανάθεσης, της μοιρολατρίας, της παραίτησης και της υποταγής, να συγκροτήσουμε εστίες αντίστασης στις γειτονιές και τους χώρους εργασίας μας. Με οδηγό την κοινωνική αυτοοργάνωση και γνώμονα την ταξική αλληλεγγύη μπορούμε να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, να αντισταθούμε στις δολοφονικές πολιτικές του κράτους και να συντρίψουμε την καπιταλιστική αναδιάρθρωση που θα συνεχίσει να επελαύνει όσο δεν συνειδητοποιούμε τη δύναμη μας.

Να δημιουργήσουμε και να στηρίξουμε δομές αλληλεγγύης, που αποτελούν απάντηση στον κανιβαλισμό και έμπρακτη αντιμετώπιση της εξαθλίωσης και της φτώχειας.
Να αυτοοργανωθούμε και να απαντήσουμε συλλογικά στην επίθεση που δεχόμαστε.
Απεργίες, διαδηλώσεις, συγκρούσεις, καταλήψεις, αρνήσεις πληρωμών, πόλεμο στον πόλεμο κράτους και αφεντικών.
Κοινωνική αυτοοργάνωση – Ταξική αλληλεγγύη.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα – askpthk.espivblogs.net

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *