Ο αγώνας μας φέρνει αποτελέσματα – Κάτω τα χέρια από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στα τέλη Απρίλη του 2020 συγκροτήθηκε η Συνέλευση χρηστών της Το.Μ.Υ. Κεραμεικού καθώς βγαίνοντας από τη πρώτη καραντίνα και εν μέσω πανδημίας είχε αρχίσει η συρρίκνωση της Πρωτοβάθμιας Υγείας στη γειτονιά μας η οποία συνεχίστηκε μέχρι και τα τέλη του 2020. Από τους 4 γενικούς γιατρούς και 1 παιδίατρο στην ΤΟΜΥ έμεινε 1 και στο Κέντρο Υγείας από 5 παθολόγους 0 (κανείς).

Στις τακτικές μας συναντήσεις αποφασίσαμε να πάρουμε  τη κατάσταση της περίθαλψης στα χέρια μας. Με βασικό αίτημα τη δημόσια δωρεάν υγεία για όλους διαμορφώσαμε τα αιτήματα για: ανανεώσεις των συμβάσεων προσωπικού, άμεση και πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό, κατάργηση του νόμου αναστολής εργασίας, χρήματα για υλικοτεχνική υποδομή στα νοσοκομεία, τις Το.Μ.Υ. και τα Κέντρα Υγείας και καμία σύμπραξη με εργολάβους της υγείας.

Σε αυτό το διάστημα έγιναν  κινητοποιήσεις με μάζεμα χιλιάδων υπογραφών αλλά και μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες στη γειτονιά που αποδείκνυαν έμπρακτα την απόφασή μας να μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί η εσκεμμένη μεθόδευση της κυβέρνησης για διάλυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας στη γειτονιά μας και όχι μόνο. Παράλληλα με τη δύναμη που έδιναν οι κινητοποιήσεις και η μαζική συμμετοχή έγιναν διαβήματα σε Κ.Υ. και  Α’ Υγειονομική Περιφέρεια που τους ανάγκασαν σε υποχωρήσεις.

Τί κερδίσαμε:

  • Αποτρέψαμε την 9/2/21 απόφαση Υπουργείου και Α’ ΥΠΕ για να λειτουργήσει το Κέντρο ως αμιγώς εμβολιαστικό ακυρώνοντας και τη λειτουργία του μικροβιολογικού και των υπόλοιπων ειδικοτήτων.
  • Την ανανέωση των συμβάσεων του προσωπικού
  • Την ενίσχυση της ΤΟΜΥ με μια γιατρό και μια νοσηλεύτρια
  • Τη σταδιακή ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με 3 γενικούς γιατρούς
  • Την Εξυπηρέτηση επειγόντων περιστατικών

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που η κυβέρνηση με τη πολιτική της ξεπατώνει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας,  συρρικνώνει το προσωπικό στα  νοσοκομεία, ακόμα και κλείνει νοσοκομεία ή πτέρυγες όπως στο Παίδων κλπ.  Παράλληλα μέσω της σύμπραξης του Δημόσιου με τον Ιδιωτικό τομέα περνάει τους ιδιώτες σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Υγεία υποχρεώνοντάς μας να πληρώνουμε αδρά ακόμα και τις πιο στοιχειώδεις υγειονομικές ανάγκες μας.

Αξιοποιούμε τις υπηρεσίες της Πρωτοβάθμιας Υγείας στη γειτονιά μας και ακόμα πιο αποφασιστικά παλεύουμε για:

  • Παραπέρα ενίσχυση της Το.Μ.Υ. και του Κ.Υ. με το απαραίτητο ΜΟΝΙΜΟ σε γιατρούς και λοιπό υγειονομικό προσωπικό.
  • Ισότιμη, ελεύθερη, δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας χωρίς αποκλεισμούς φύλου, φυλής, εισοδήματος, εθνικότητας.

Συνέλευση χρηστών  και υγειονομικών της Το.Μ.Υ. Κεραμεικού

Γενάρης 2023

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *