Από τον λόφο Στρέφη και την πλατεία Εξαρχείων μέχρι τον Φιλοπάππου αγώνας για την υπεράσπιση των ελευθέρων χώρων

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στη διαδήλωση υπεράσπισης της γειτονίας των Εξαρχείων την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη, Μπενάκη και Καλλιδρομίου (σκαλάκια Αστέρα) στις 8μμ.

Να αγωνιστούμε ενάντια στην επιχειρούμενη μετατροπή της γειτονιάς των Εξαρχείων σε αστυνομοκρατούμενη ζώνη, στη λεηλασία των δημόσιων και των ελεύθερων χώρων. Να αγωνιστούμε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Λόφου Στρέφη και στην καταστροφή της μοναδικής πλατείας της γειτονιάς των Εξαρχείων με την κατασκευή σταθμού Μετρό.

Αλληλεγγύη σε όσες και όσους αγωνίζονται για την υπεράσπιση της γειτονιάς των Εξαρχείων.

Οι δημόσιοι χώροι αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν ένα πεδίο όπου συγκρούονται τα σχέδια κράτους και επιχειρηματιών με τις επιθυμίες και τις ανάγκες της κοινωνίας. Το ίδιο συμβαίνει με τον λόφο Φιλοπάππου, τον λόφο του Στρέφη, την Ακαδημία Πλάτωνος, το πάρκο Δρακοπούλου, το πάρκο Κύπρου και Πατησιών, την πλατεία Εξαρχείων και τους δημόσιους χώρους σε όλη την πόλη.

Οι δημόσιοι χώροι βρίσκονται σε πολιορκία. Τα επιχειρηματικά σχέδια, κρατικά και ιδιωτικά, προωθούν σε πρώτο χρόνο την απαξίωση και σε δεύτερο χρόνο τον έλεγχο, την ιδιωτικοποίηση, την τσιμεντοποίηση και την εμπορευματοποίησή τους. Οι δημόσιοι χώροι δεν είναι εμπόρευμα, είναι οάσεις στην ασφυκτική ατμόσφαιρα της τσιμεντούπολης, όπως αποδείχτηκε περίτρανα εν μέσω πανδημίας και lockdown. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τους λόφους, τα πάρκα και τις πλατείες, τον δημόσιο χαρακτήρα και την ελεύθερη πρόσβαση για όλες-ους και να αντιτάξουμε τη συλλογική διαχείριση για τη φροντίδα και την προστασία τους.

Να υπερασπιστούμε όλους τους ελεύθερους χώρους και να μην επιτρέψουμε την καταστροφή, την ιδιωτικοποίηση, την εμπορευματοποίηση και την περίφραξή τους.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα – askpthk.espivblogs.net

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *