Αλληλεγγύη στην κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό»

Την παραμονή της πρωτοχρονιάς 31 Δεκεμβρίου 2021 οι μπάτσοι σε συνεργασία με τον πρύτανη του ΑΠΘ προχώρησαν στην εκκένωση του κατειλημμένου χώρου «στέκι στο Βιολογικό» στη Θεσσαλονίκη. Εισέβαλλαν στο χώρο της κατάληψης και αφού πραγματοποίησαν έρευνες ξεκίνησαν τις εργασίες κατεδάφισης μέρους της κατάληψης υπό το πρόσχημα δημιουργίας αίθουσας αναμονής. Εν μέσω πανδημίας και έντασης της φτώχειας η κρατική ατζέντα πάνω απ’ όλα… καταστολή, καταπίεση, έλεγχος και θάνατος προκειμένου να διατηρηθούν τα προνόμια των κρατικών αξιωματούχων και να αυξηθούν τα κέρδη για το κεφάλαιο. Αντί για ενίσχυση των δομών υγείας, δωρεάν παροχή όλων των μέσων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού η κρατική διαχείριση της πανδημίας επιτάσσει προσλήψεις μπάτσων και στρατιωτικών, αναβάθμιση των αστυνομικών και στρατιωτικών εξοπλισμών, ένταση του ελέγχου και της καταστολής, ένταση της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης και φυσικά επίθεση σε κάθε πράξη αντίστασης η οποία ορθώνεται απέναντι στην θανατοπολιτική του κράτους. Έτσι και οι καταλήψεις βρίσκονται διαρκώς στο στόχαστρο της καταστολής καθώς αποτελούν ανάχωμα στην καταπίεση, την εκμετάλλευση, την εξαθλίωση, την απομόνωση, τον φόβο, τον κανιβαλισμό, την ανάθεση και εφαλτήρια για να πάρουμε την τύχη της ζωής μας και των γειτονιών μας στα χέρια μας.

Τον Νοέμβριο του 1987, καταλήφθηκε το «στέκι στο Βιολογικό» από φοιτητές με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου κοινωνικού χώρου έκφρασης. Μέσα σε αυτό το διάστημα των 34 χρόνων στο χώρο του στεκιού στεγάστηκαν φοιτητικά, συναυλιακά, θεατρικά, ραδιοφωνικά και πολιτικά εγχειρήματα, ενώ πραγματοποιήθηκαν καφενεία, συλλογικές κουζίνες, προβολές, μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες, μαθήματα αυτοάμυνας κ.α. Παράλληλα έχουν στηριχτεί αγώνες όπως αυτοί των αρνητών στράτευσης, των πολιτικών κρατουμένων, των μαθητικών και φοιτητικών καταλήψεων και έχουν φιλοξενηθεί προσπάθειες οικονομικής στήριξης δικαστικών εξόδων, αναγκών τετραπόδων συντρόφων και ιατρικών εξόδων στο πλαίσιο της αλληλεγγύης. Το «στέκι στο Βιολογικό» αποτέλεσε σημείο συνάντησης και πολιτικής ζύμωσης με βασικό άξονα την αυτοοργάνωση με αντιεμπορευματικούς όρους, την αλληλεγγύη στους έγκλειστους αγωνιστές και την καθημερινή διεκδίκηση της ζωής μας.

Κοινότητες αγώνα σε κάθε γειτονιά ενάντια σε έναν κόσμο που όλα αποτελούν εμπόρευμα και τα πάντα ορίζονται από τους νόμους των «ισχυρών». Για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και ελευθέριας.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και τις αυτοοργανωμένες δομές αγώνα.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα-askpthk.espivblogs.net

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *