Όλες και όλοι στη διαδήλωση για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα – Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, 5:30μμ, Κερατσίνι

2013-2021 Παύλος Φύσσας ΠΑΡΩΝ! Αγώνας ενάντια στον φασισμό και τον καπιταλισμό που τον γεννά και τον θρέφει!

Στις 18/9/2021 κλείνουν οχτώ χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη από τάγμα εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης ΧΑ και το χέρι του φασίστα Ρουπακιά.

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό ούτε τελειώνει ούτε διαφοροποι­είται μετά τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Γιατί οι φασίστες ενεργούσαν και ενερ­γούν ως τα μακριά χέρια του κράτους που τους ανέχεται, τους υποστηρίζει και τους θρέφει με τις πολιτικές και τις πρακτικές που εφαρμόζει στα σύνορα και τις μητροπόλεις για την εδραίωση κλίματος φόβου, την εμπέδωση της καταστολής, την καθυπόταξη των εκμεταλλευόμενων και την αποτροπή της συλλογικής οργάνωσης τους. Γιατί λειτουργούσαν και λειτουργούν ως τα αόρατα χέρια του κράτους, δηλαδή της πολιτικής έκφρασης του κεφαλαίου, που επιδιώκει τη διάσπαση των από τα κάτω με σκοπό τη διαιώνιση της εκμετάλλευσης, της παρασιτικής ύπαρξης της κεφαλαιοκρατικής ελίτ και της ύπαρξης πλήθους εξαθλιωμένων φτηνών εργατικών χεριών, βορά στις φάμπρικες και τα εργοτάξια του κεφα­λαίου.

Απέναντι σε όλους αυτούς μόνη επιλογή μας δεν μπορεί να είναι άλλη από τη συλλογική μας δρά­ση. Η συλλογικοποίηση, η αυτοοργάνωση, η από τα κάτω κοινή και συλλογική μας δράση είναι ο μόνος δρόμος για τη συντριβή των φασιστικών συμμοριών και κομμάτων, αλλά και των θεσμικών κρατικών φορέων που συντηρούν και προωθούν το ρατσισμό.

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό δε μπορεί παρά να διεξάγεται στον δρόμο, τις γειτονιές, τα σχο­λεία, τις σχολές, τους χώρους εργασίας, δεν μπορεί παρά να είναι πολύμορφος, αντιθεσμικός και ανατρεπτικός. Με οδηγό την κοινωνική αυτοοργάνωση και γνώμονα την ταξική αλληλεγγύη μπορούμε να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, να αντισταθούμε στις δολοφονικές πολιτικές του κράτους και να συ­ντρίψουμε την καπιταλιστική αναδιάρθρωση που θα συνεχίσει να επελαύνει όσο δεν συνειδητοποιούμε τη δύναμη μας. Γιατί η συγκρότηση μας ως τάξη είναι ο μεγαλύτερος φόβος κράτους και αφεντικών και η μεγαλύτερη απειλή για ένα σύστημα που τρέφεται και συντηρείται από εμάς, το αίμα και τη δουλειά μας. Αν η αξιοποίηση των φασιστικών εφεδρειών από το σύστημα εκφράζεται με το γνωστό ρητό ότι “η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα”, εμείς δημιουργούμε κοινότητες αγώνα που παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους.

Χτίζουμε κοινότητες αγώνα, ενάντια σε κάθε διαχωρισμό έμφυλο, θρησκευτικό, φυλετικό, εθνικό.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση, για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας, δικαιοσύνης.

Δε ξεχνάμε τον Σαχτζάτ Λουκμάν, τον Petrit Zifle, τη Ζακ/Zackie oh!, τον Παύλο Φύσσα.

Παλεύουμε όλοι και όλες μαζί ενάντια στον φασισμό και τον καπιταλισμό που τον γεννά και τον θρέφει!

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα – askpthk.espivblogs.net

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *