Κάθε μέρα που περνάει, ο «λογαριασμός» που καλούμαστε να πληρώσουμε μεγαλώνει

Από την κατάρρευση των νοσοκομείων και τους χιλιάδες νεκρούς από COVID, μέχρι τον παραγκωνισμό και την εξόντωση ασθενών με άλλη νόσο. Από την διάλυση των Το.Μ.Υ. και των Κέντρων Υγείας, μέχρι τον εξαναγκασμό μας σε απεύθυνση στα ιδιωτικά μαγαζιά της υγείας. Από την ψυχική μας κατάρρευση υπό το βάρος του εγκλεισμού, μέχρι την αύξηση της ενδοοικογενειακής κακοποίησης και την όξυνση της έμφυλης βίας. Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Να πάρουμε θέσεις μάχης 

Να αμφισβητήσουμε την κυρίαρχη κρατική υγειονομική διαχείριση του lockdown και των απαγορεύσεων. Να παλέψουμε για την βελτίωση των όρων εργασίας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον κλάδο της υγείας. Να μπλοκάρουμε την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας. Να βάλουμε πλάτη για πραγματικά ισότιμη και δωρεάν πρόσβαση στη δημόσια περίθαλψη για όλες και όλους, με ή χωρίς χαρτιά, ανεξαρτήτου φυλής, ταυτότητας φύλου, σεξουαλικότητας και οποιονδήποτε άλλων διαχωρισμών.

Να μην αφήσουμε την υγείας μας στα χέρια τους

πολιτική καμπάνια «Υγεία χωρίς αποκλεισμούς» στοχεύει – εν μέσω υγειονομικής κρίσης – να αποτελέσει μία ανοιχτή διαδικασία απεύθυνσης και αγώνα, από εργαζόμενους-ες και χρήστ(ρι)ες στις δομές υγείας.

Αφίσα που τυπώθηκε σε 5000 κομμάτια τον Απρίλη 2021 και κολλήθηκε στις γειτονιές της Αθήνας στα πλαίσια της καμπάνιας Υγεία Χωρίς Αποκλεισμούς.

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *