Παρεμβάσεις ενάντια στην υποβάθμιση των δομών πρωτοβάθμιας υγείας στις γειτονιές μας

Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου και Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν από τη Συνέλευση Χρηστών των υπηρεσιών υγείας της ΤΟΜΥ Κεραμεικού παρεμβάσεις ενάντια στην υποβάθμιση των δομών πρωτοβάθμιας υγείας στις γειτονιές μας. Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε παρέμβαση έξω από το κτήριο που στεγάζονται η ΤΟΜΥ και το Κέντρο Υγείας Κεραμεικού στα Κάτω Πετράλωνα. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης μοιράστηκαν κείμενα της συνέλευσης και πραγματοποιήθηκε επικοινωνία με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας. Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε μικρή πορεία από τον σταθμό του ΗΣΑΠ Πετραλώνων, η οποία κατέληξε στη λαϊκή αγορά της περιοχής, όπου μοιράστηκε η τελευταία ανακοίνωση της συνέλευσης.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ για ακόμα μια φορά ότι θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή μας, και την ισότιμη πρόσβαση όλων σε αυτές, χωρίς αποκλεισμούς εισοδήματος, φύλου, φυλής, εθνικότητας.

Υγεία, στέγη, τροφή για όλες και όλους!

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα-askpthk.espivblogs.net

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε στις παρεμβάσεις:

Η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΨΥΧΟΡΡΑΓΕΙ

  • Η ΤΟΜΥ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ διαθέτει ένα μόνο οικογενειακό γιατρό και βασικές ελλείψεις στο υπόλοιπο προσωπικό, για πάνω από 7000 εγγεγραμμένους χρήστες.
  • Το Κέντρο Υγείας δεν έχει κανένα παθολόγο. Ο τελευταίος παθολόγος συνταξιοδοτήθηκε πριν λίγο καιρό.

Δηλαδή από τους 4 γενικούς γιατρούς/ παθολόγους και 1 παιδίατρο που υπηρετούσαν στην ΤΟΜΥ και από τους 3 παθολόγους/ γενικούς γιατρούς που υπηρετούσαν στο Κέντρο Υγείας πριν λίγους µήνες, έχει µείνει µόνο ένας γενικός γιατρός στην ΤΟΜΥ. Τα προβλήµατα αυτά είναι γνωστά στη Δ/ση της Ά ΥΠΕ, υπεύθυνης για τη λειτουργία της ΤΟΜΥ και του Κ.Υ. και στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Στο αίτηµά µας για άµεσα πλήρωση των κενών θέσεων, οι αρµόδιοι δε βλέπουν άλλη λύση παρά µόνο την εξυπηρέτηση µας από γειτονικές δοµές υγείας. Συγκεκριµένα µας προτάθηκε να απευθυνθούµε στο Κέντρο Υγείας στην Αλεξάνδρας, στα Πατήσια κλπ, δεν είναι ανάγκη να είναι ο γιατρός δίπλα στο σπίτι µας…(τόσο απλά –  τόσο κυνικά). Ο προφανής σκοπός τους είναι να µαραζώσει σταδιακά η δηµόσια περίθαλψη και να δοθούν όλα στους ιδιώτες, µικρούς και µεγάλους.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ μας και ΟΛΟΙ μαζί θα επιτρέψουμε να δοθεί η χαριστική βολή στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη γειτονιά μας με το κλείσιμο της ΤΟΜΥ και την υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας? Τώρα που η βασική μας ασπίδα για την έγκαιρη αντιμετώπιση του κορονοϊού είναι οι υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας βαθμίδας υγείας.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΚΟΠΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή μας, και την ισότιμη πρόσβαση όλων σε αυτές, χωρίς αποκλεισμούς εισοδήματος, φύλου, φυλής, εθνικότητας

 Συνέλευση Χρηστών των υπηρεσιών υγείας της ΤΟΜΥ Κεραμεικού

 

 

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *