Παρέμβαση στην Εθνική Τράπεζα στα Άνω Πετράλωνα ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σπιτιών

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου το πρωί η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου πραγματοποίησε παρέμβαση στην Εθνική Τράπεζα στα Άνω Πετράλωνα ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σπιτιών. Η κίνηση αυτή αποτελεί μια πρώτη κίνηση ενόψει του δικαστηρίου του συλληφθέντα από την κινητοποίηση της Πέμπτης 9 Ιουλίου 2020, όταν μπάτσοι και δικαστικός επιμελητής πραγματοποιήσανε έξωση σε ζευγάρι, το οποίο κατοικούσε σε σπίτι που έχει κατασχεθεί από την Εθνική Τράπεζα. Το σπίτι έπειτα από ηλεκτρονικό πλειστηριασμό αγοράστηκε από ένα «κοράκι», που κατοικεί στην περιοχή μας και βρήκε αυτόν τον τρόπο για να αυξήσει τα πλούτη του. Επίσης για την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου είχε προγραμματιστεί και νέος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός σπιτιού στην περιοχή μας από την Εθνική Τράπεζα, ο οποίος αναβλήθηκε τις προηγούμενες μέρες.

Η παρέμβαση διήρκησε περισσότερο από μία ώρα και κατά τη διάρκειά της μοιράστηκαν κείμενα μέσα και έξω από το τραπεζικό υποκατάστημα, ανοίχτηκε πανό και πετάχτηκαν τρικάκια. οι αντιδράσεις τόσο των περαστικών όσο και των πελατών της τράπεζας ήταν θετικές και υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προβληματισμός για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:

Αγώνας ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σπιτιών

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί από την Εθνική Τράπεζα ένας ακόμα πλειστηριασμός. Αυτή τη φορά στο στόχο μπήκε μια γκαρσονιέρα στα Άνω Πετράλωνα η οποία αποτελεί κατοικία για μια γειτόνισσά μας. Αυτός ο πλειστηριασμός έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά κατασχέσεων σπιτιών πρώτης κατοικίας και εξώσεων και αποτελεί μια ακόμα επιθετική κίνηση των τραπεζών και του κράτους, που σε αγαστή συνεργασία έχουν βάλει στόχο να απαλλοτριώσουν τα σπίτια των φτωχών και των μη προνομιούχων ώστε να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 το πρωί στα Άνω Πετράλωνα, μπάτσοι και δικαστικός επιμελητής πραγματοποιήσανε έξωση σε ζευγάρι, το οποίο κατοικούσε σε σπίτι που έχει κατασχεθεί από την Εθνική Τράπεζα. Το σπίτι έπειτα από ηλεκτρονικό πλειστηριασμό αγοράστηκε από ένα «κοράκι», που κατοικεί στην περιοχή μας και βρήκε αυτόν τον τρόπο για να αυξήσει τα πλούτη του. Με τη βοήθεια μιας γειτόνισσας από διπλανό σπίτι, η οποία είχε πρόσβαση στην πολυκατοικία (καθώς οι ρουφιάνοι και οι κυρ Παντελίδες ποτέ δεν έλλειψαν), μπάτσοι, δικαστικός επιμελητής και κλειδαράς μπήκαν στην πολυκατοικία, έσπασαν την εσωτερική πόρτα και εισέβαλαν στο διαμέρισμα. Άμεσα συγκεντρώθηκε κόσμος από τη γειτονιά έξω από το σπίτι και βρέθηκε αντιμέτωπος με πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις. Οι συγκεντρωμένες-οι γειτόνισσες-ες προσπάθησαν να εμποδίσουν για ακόμα μια φορά την έξωση (όπως είχε ξαναπετύχει ο κόσμος της γειτονιάς μας τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020) και ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους μπάτσους, οι οποίοι προσήγαγαν δύο άτομα εκ των οποίων το ένα συνελήφθη με τις κατηγορίες της αντίστασης και της απείθειας. Ο συλληφθέντας γείτονάς μας δικάζεται τη Τρίτη 29 Σεπτεµβρίου στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

Είμαστε σε πόλεμο και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε πριν βρεθούμε σε ακόμα χειρότερη θέση. Οι τράπεζες μέσω υπερτοκισμένων δανείων, τα οποία έχουν αποπληρωθεί 4, 5, 6, 7… φορές και χρησιμοποιώντας τους νόμους (που έχουν ψηφιστεί για να προασπίζουν τα συμφέροντα των ισχυρών) κατάσχουν σπίτια, που αποτελούν πρώτη κατοικία και «τα βγάζουν στο σφυρί». Αφού πρώτα οι εισπρακτικές εταιρείες εξαπολύσουν έναν ανελέητο ψυχολογικό πόλεμο με βρισιές, προσβολές και απειλές μέσω τηλεφώνου, τη σκυτάλη παίρνουν η εφορία, οι τράπεζες και τα δικαστήρια, που με όπλα τους τους φορολογικούς εκβιασμούς, τους νόμους, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς (ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ασφαλίτες), προβαίνουν σε κατασχέσεις των σπιτιών και πετούν στο δρόμο τους κατοίκους τους.

Οι κατασχέσεις αποτελούν κομμάτι της επίθεσης που έχει εξαπολύσει το κράτος και το κεφάλαιο εναντίον των καταπιεσμένων και των εκμεταλλευόμενων ανεξαρτήτως εθνικότητας. Οι κατασχέσεις και οι εξώσεις δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με μια λογική «ας πληρώσουμε, τι να κάνουμε». Πρέπει να καταλάβουμε ότι όσο σκύβουμε το κεφάλι οι από τα πάνω θα συνεχίσουν να μας απομυζούνε μέχρι να πεθάνουμε. Πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας, να εμπιστευτούμε τις δυνάμεις μας και να σταθούμε ο ένας δίπλα στην άλλη. Πρέπει να αντισταθούμε στη βαρβαρότητα και την περαιτέρω υποτίμηση της ζωής μας. Η στέγαση αποτελεί βασική ανάγκη για όλες και όλους μας και δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας τη στερήσουν. Το δικαίωμα στη στέγη πρέπει να το επιβάλλουμε με τον αγώνα μας. Με ένα κίνημα ενάντια στις κατασχέσεις και τις εξώσεις που θα οργανώσει συλλογικά τη βοήθεια σε όποιον/α χτυπιέται. Θα είναι παρόν στα δικαστήρια, αλλά κυρίως στις γειτονιές, στο πλευρό καθενός και καθεμίας που απειλείται να ξεσπιτωθεί. Θα μπλοκάρει τους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς κράτους, τραπεζών και πλούσιων. Θα προτάσσει τις καταλήψεις εγκαταλελειμμένων σπιτιών. Θα δίνει μάχες στους δρόμους ενάντια σε εκείνους τους μηχανισμούς που προστατεύουν τα συμφέροντα των ισχυρών. Ένα κίνημα που θα υπερασπίζεται το δίκιο και τις ανάγκες μας.

Κάτω τα χέρια από τα σπίτια μας, η στέγαση αποτελεί βασική ανάγκη

Συγκέντρωση Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 δικαστήρια Ευελπίδων

Αλληλεγγύη σε όσες και όσους αγωνίζονται

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα – askpthk.espivblogs.net

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *