Εκδήλωση “οι λαϊκές συνελεύσεις και ο αγώνας για την προστασία του λόφου του Φιλοπάππου από το 2002” | Σάββατο 3 Νοεμβρίου

2002…2018 δεκαέξι χρόνια αγώνας για να παραμείνει ο ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ ανοιχτός και ζωντανός και όχι τσιφλίκι για τη βιομηχανία του τουρισμού, των κρατικών σχεδιασμών και των επιχειρηματικών συμφερόντων.

3 Νοεμβρίου 2002 καλέστηκε με πρωτοβουλία λίγων ατόμων και σύνθημα «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Όλοι οι κάτοικοι πρέπει να εξ-ΕΓΕΡΘΟΥΜΕ» η πρώτη Συγκέντρωση Οργής και Διαμαρτυρίας-Λαϊκή Συνέλευση στον περιφερειακό του Φιλοπάππου, ενάντια στο κλείσιμο των εισόδων ελεύθερης πρόσβασης και την εμπορευματοποίηση του, όπου περισσότεροι από 500 κάτοικοι κάθε ηλικίας μετά από συζήτηση, αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ και έριξαν τα κάγκελα της περίφραξης που στήθηκαν με πρόσχημα την αξιοποίηση και την αρχαιολογική ανάδειξη του λόφου.

Στις γειτονιές μας από το 2002 αναπτύχθηκε ένα πολύμορφο και μαζικό κίνημα το οποίο μέσα από λαϊκές συνελεύσεις, πορείες, διαμαρτυρίες, ημερίδες, εκδηλώσεις, δενδροφυτεύσεις, ρίξιμο κάγκελων και έμπρακτη αμφισβήτηση των καταστροφικών επεμβάσεων, κατάφερε να μείνει ο λόφος προσβάσιμος για όλο το εικοσιτετράωρο χωρίς περιφράξεις και άλλου είδους εμπορική εκμετάλλευση.

Εκδήλωση το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, στις 7μμ στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, στα Άνω Πετράλωνα.

ΠΡΟΒΟΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ: “οι λαϊκές συνελεύσεις και ο αγώνας για την προστασία του λόφου του Φιλοπάππου από το 2002”

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα, askpthk.espivblogs.net

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *