Φωτογραφίες και ενημέρωση από τη συγκέντρωση υπεράσπισης του λόφου Στρέφη έξω από τα γραφεία της Prodea

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου καλέστηκε από την Ανοιχτή Συνέλευση για την Υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη  (Χρυσοσπηλιωτίσσης 9 & Αιόλου). Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι η εκλεκτή του Δήμου Αθηναίων για την επιχείρηση “ανάπλασης” του λόφου του Στρέφη και των Εξαρχείων. Τη συγκέντρωση στήριξε και η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου τόσο με κάλεσμα και όσο με την οργανωμένη παρουσία της με πανό και κείμενο για τον λόφο Φιλοπάππου και τους σχεδιασμούς του Δήμου Αθηναίων και του ΥΠ.ΠΟ. για την εμπορευματοποίησή του.

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής διμοιρίες ΜΑΤ είχαν κλείσει τον δρόμο μπροστά από τα γραφεία της εταιρείας ενώ μηχανοκίνητες και πεζές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση. Η συγκέντρωση πλαισιώθηκε από αρκετό κόσμο, ο οποίος ξεπέρασε τα εκατό άτομα. Φωνάχτηκαν συνθήματα, πετάχτηκαν τρικάκια, μοιράστηκαν προκηρύξεις, διαβάστηκαν τμήματα του κείμενου και ο κόσμος της συγκέντρωσης αποχώρησε συντεταγμένα και με πορεία μέσω των οδών Αιόλου και Ερμού και κατευθύνθηκε στην πλατεία Συντάγματος, όπου ενώθηκε με την συγκέντρωση κατά της έμφυλης βίας και της πατριαρχίας, η οποία καλέστηκε με αφορμή την υπόθεση του βιασμού στην Θεσσαλονίκη.

Από τον Στρέφη μέχρι τον Φιλοπάππου αγώνας για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων. Οι δημόσιοι χώροι δεν είναι εμπόρευμα.

Ο Φιλοπάππου δεν ιδιωτικοποιείται, δεν εμπορευματοποιείται, δεν περιφράσσεται θα παραμείνει ανοικτός, ζωντανός και ελεύθερος.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα – askpthk.espivblogs.net

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *