Δημόσια και δωρεάν περίθαλψη για όλες και όλους!

Εδώ και τέσσερα χρόνια έχουμε έρθει αντιμέτωπες/οι με μια σειρά από κωλυσιεργίες, γραφειοκρατικά τεχνάσματα και μεθοδεύσεις, που στόχο είχαν και έχουν την υποβάθμιση και τον παροπλισμό των πρωτοβάθμιων δομών υγείας στις γειτονιές μας. Από την επιχειρούμενη ολική μετατροπή τους σε εμβολιαστικό κέντρο και το κλείσιμό τους, μέχρι τη συκοφάντηση, την παρεμπόδιση του έργου και τις διώξεις των εργαζομένων που νοιάζονται, φροντίζουν και στέκονται δίπλα στους ασθενείς, αλλά και τη μήνυση εναντίον χρήστριας που διεκδικεί και αγωνίζεται για αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας. Η προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται και υπερασπίζονται τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας στις γειτονιές μας θα βρει όλες και όλους μας απέναντι.

Έχουμε αγωνιστεί ενάντια σ’ όλα αυτά και εν μέρει έχουμε καταφέρει μαζί με εκατοντάδες άλλους κατοίκους να σταματήσουμε την περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης στις γειτονιές μας. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όλοι κι όλες μαζί:

Ενάντια στις διώξεις εργαζόμενων και χρηστών που αγωνίζονται και διεκδικούν αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στο κλείσιμο και την υποστελέχωση κλινικών και νοσοκομείων και την παράδοση της περίθαλψης στα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενάντια στα «νόμιμα» φακελάκια (απογευματινά χειρουργεία), τα φακελάκια κάτω από το τραπέζι από ασθενείς και φαρμακευτικές εταιρείες, τη μετατροπή του ΕΣΥ σε ΙΚΑ (με τη δυνατότητα που δίνει στους γιατρούς των νοσοκομείων να έχουν ιδιωτικό ιατρείο), τις αυξήσεις σε φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους υγειονομικούς που θέλουν να ζουν μόνο από το μισθό τους και στους αγώνες τους για αξιοπρεπείς μισθούς, συνθήκες και ώρες εργασίας.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας στις γειτονιές μας / ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για Το.Μ.Υ. και Κ.Υ. ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ:

Στελεχωμένα με προσωπικό ιατρικό και μη, με ενιαίες σχέσεις εργασίας, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Το.Μ.Υ. σε δύο βάρδιες ΜΌΝΟ με πλήρη στελέχωση σε γιατρούς και υπόλοιπο προσωπικό και ασφαλείς συνθήκες περίθαλψης για τους χρήστες των υπηρεσιών και όχι με ένα μόνο γιατρό, χωρίς νοσηλεύτρια ή διοικητικό υπάλληλο στη βάρδια.

Στελέχωση και λειτουργία ιατρείου επειγόντων σε δύο πλήρεις καθημερινές βάρδιες.

Κατ’ οίκον επισκέψεις ιατρών και νοσηλευτικών υπηρεσιών αιμοληψίας σε κατακεκλιμένους και ανήμπορους ασθενείς.

Επανέναρξη βασικών πρωτοβάθμιων υπηρεσιών στο Κέντρο Υγείας και προμήθεια του απολύτως απαραίτητου εξοπλισμού για διάγνωση οξέος στεφανιαίου συνδρόμου.

Σχεδίαση, διαμόρφωση και στελέχωση ενός πλήρως εξοπλισμένου και σύγχρονου ακτινολογικού εργαστηρίου.

Ισότιμη, δημόσια, δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, χωρίς αποκλεισμούς εισοδήματος, φύλου, φυλής, εθνικότητας.

Συνέλευση Υγειονομικών και Χρηστών της Το.Μ.Υ. Κεραμεικού

FΒ: Συνέλευση Υγειονομικών και Χρηστών της ΤΟΜΥ Κεραμεικού

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *