Έκδοση για την εκδήλωση-συζήτηση: Αύξηση των ενοικίων, εκδιωγμός των μόνιμων κατοίκων και αντιστάσεις

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ διοργανώθηκε απο την Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου Εκδήλωση-Συζήτηση με θέμα η Αύξηση των ενοικίων, ο εκδιωγμός των μόνιμων κατοίκων και οι αντιστάσεις.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι συνελεύσεις γειτονιάς: Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου, Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής, Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη, Συνέλευση κατοίκων Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου.

Στη συζήτηση τέθηκαν και κουβεντιάστηκαν τα ζητήματα της βιομηχανίας του τουρισμού, η αλλαγή των γειτονιών μας, η golden visa, η βραχυχρόνια μίσθωση, οι κρατικοί σχεδιασμοί, η μετατροπή του κέντρου της Αθήνας σε τουριστικό πάρκο, ο επηρεασμός των γειτονιών πέρα από το κέντρο, η εισβολή των πλούσιων και ο εκδιωγμός των φτωχών κατοίκων, καθώς και τρόποι για να ξεπεράσουμε την ατομική μεμψιμοιρία και να αντιτάξουμε τη συλλογική διεκδίκηση. Η συζήτηση ήταν πολύ πλούσια και περιεκτική και σε αυτό συνεισφέρανε τόσο οι συλλογικές τοποθετήσεις των συνελεύσεων, άλλα και οι ατομικές.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου προχώρησε στην έκδοση μιας μπροσούρας για το ζήτημα της Αύξησης των ενοικίων, τον εκδιωγμό των μόνιμων κατοίκων και τις αντιστάσεις.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6µµ στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιµοδήµου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα

blog: askpthk.espivblogs.net – fb: Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων Θησείου Κουκακίου

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *