Φωτιές στον Φιλοπάππου. Ο λόφος χρειάζεται την παρουσία, τη φροντίδα και την προστασία μας!

Το απόγευμα της Κυριακής 30 Ιουνίου, γύρω στις 8:30μμ εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα δύο εστίες φωτιάς στον Φιλοπάππου σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Η μία στο πίσω μέρος του θεάτρου “Δώρα Στράτου” και η δεύτερη στο λοφάκι στο πλάι της Κοίλης Οδού απέναντι από το πάρκο Βουτιέ. Σχεδόν αμέσως κόσμος που βρίσκονταν στον λόφο, κόσμος από την γειτονιά, το θέατρο και όχι μόνο, έσπευσε στο σημείο των δύο εστιών και με κάθε μέσο εμπόδισε την εξάπλωση της φωτιάς συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην κατάσβεσή της. Οι δύο εστίες έκαψαν μια πολύ μικρή έκταση με αγριόχορτα ενώ δεν πειράχτηκαν δέντρα. Αργά το βράδυ της Πέμπτης 18 Ιουλίου στις 12:30πμ ξέσπασε νέα φωτιά πάλι πίσω από το θέατρο “Δώρα Στράτου”  η οποία έκαψε χαμηλή βλάστηση, αλλά έγινε γρήγορα αντιληπτή και κατασβέστηκε άμεσα από την πυροσβεστική.

Φαίνεται λοιπόν πως και αυτό το καλοκαίρι ο λόφος έχει μπει στο στόχαστρο όσων έχουν συμφέρον από τέτοιες ενέργειες για να επιβάλουν τα γνωστά σχέδιά για εμπορευματοποίηση, περίφραξη και αποκλεισμό του κόσμου από τον μεγαλύτερο ελεύθερο χώρο και οικοσύστημα του κέντρου της Αθήνας.

Όμως απέναντι σε όλους αυτούς στέκεται ένας κόσμος που εδώ και 22 χρόνια δίνει έναν αγώνα για να παραμείνει ο λόφος του Φιλοπάππου ανοιχτός, ελεύθερος, ζωντανός και όχι τσιφλίκι για την βιομηχανία του τουρισμού, των κρατικών σχεδιασμών και των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Όλες και όλοι μαζί να εντείνουμε την παρουσία μας στον Φιλοπάππου! Να ενημερώνουμε τη γειτονιά για ότι συμβαίνει! Να τον υπερασπιστούμε, να τον διατηρούμε καθαρό, να τον προστατεύουμε και να τον φροντίζουμε.

Φιλοπάππου ανοιχτός, ζωντανός, ελέύθερος. Τον φροντίζουμε και μας φροντίζει.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6µµ στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιµοδήµου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα

blog: askpthk.espivblogs.net – fb: Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων Θησείου Κουκακίου

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *