Στηρίζουμε-Συμμετέχουμε στην πορεία σε αλληλεγγύη με τα Προσφυγικά, τους ελευθέρους, δημόσιους, απελευθερωμένους χώρους / Σάββατο 21 Ιανουαρίου / Σταθμός Μετρό Πανόρμου / 1μμ

Αλληλεγγύη στην κοινότητα των κατειλημμένων Προσφυγικών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας!

Η επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στη γειτονιά των Προσφυγικών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας την Τρίτη 22 Νοεμβρίου δεν είχε στόχο απλά τη σύλληψη ενός κατοίκου της γειτονιάς. Είχε ως στόχο τη στρατιωτική κατοχή των προσφυγικών, την τρομοκρατία των κατοίκων, την καταστολή μιας κοινότητας αγώνα. Ήρθε μια μέρα μετά την απόπειρα βίαιης έξωσης κατοίκου του Ζωγράφου από το σπίτι της. Έρχεται σε μια περίοδο που λίγα τετράγωνα πιο κάτω η γειτονιά των Εξαρχείων βιώνει την καθημερινή αστυνομική κατοχή και βαρβαρότητα.

Η υπεράσπιση της γειτονιάς από κατοίκους και αλληλέγγυα άτομα στάθηκε εμπόδιο στα σχέδια του κράτους που επιστράτευσε κάθε είδους κατασταλτική μονάδα ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, ασφαλίτες, που τραμπούκιζαν, έσπαγαν πόρτες, χτυπούσαν, πυροβολούσαν με πλαστικές σφαίρες και συλλαμβάνανε.

Η αντίσταση στην κατασταλτική επίθεση και οι κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες στα δικαστήρια, αλλά και στη γειτονιά των Προσφυγικών κατέδειξαν με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι οι καταλήψεις και οι κοινότητες αγώνα των από τα κάτω δεν τρομοκρατούνται από τον στρατό κατοχής του κράτους, αλλά αντιστέκονται και συνεχίζουν το ταξίδι τους προς την κοινωνική απελευθέρωση με όπλο την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη.

Εδώ και 13 χρόνια, στα Προσφυγικά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας πραγματοποιείται μια προσπάθεια να δομηθούν συντροφικές και πολιτικές σχέσεις που να βασίζονται πάνω στην οριζοντιότητα, την εμπιστοσύνη, την αλληλεγγύη και την κοινή προοπτική. Η κοινότητα αγώνα των Προσφυγικών αντιστέκεται τόσο στην καταστροφή της ιστορικής γειτονιάς, όσο και στον αποκλεισμό, την περιθωριοποίηση, τον διωγμό των φτωχών και των αγωνιζόμενων ανθρώπων από το κέντρο της μητρόπολης.

Αλληλεγγύη στην κοινότητα των κατειλημμένων Προσφυγικών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Αλληλεγγύη στους 79 συλληφθέντες για την υπεράσπιση των Προσφυγικών στις 22/11/2022.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και στις αυτοοργανωμένες δομές αγώνα των από τα κάτω.

Πορεία σε αλληλεγγύη με τα Προσφυγικά, τους ελευθέρους, δημόσιους, απελευθερωμένους χώρους / Σάββατο 21 Ιανουαρίου / Σταθμός Μετρό Πανόρμου / 1μμ

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα-askpthk.espivblogs.net

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *