Βασικές ελλείψεις της Αυτοοργανωμένης Δομής Αλληλεγγύης και Συλλογής-Προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης Ντουλάπι

Εδώ και τέσσερα χρόνια, στα πλαίσια της κάλυψης των βασικών αναγκών και της καλλιέργειας της αλληλεγγύης στις γειτονιές μας, η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου δημιούργησε ένα χώρο, μέσα στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης, φάρμακα, είδη σωματικής υγιεινής, καθαριστικά, τρόφιμα και προσφοράς τους σε όσους/ες έχουν ανάγκη.

Όλο αυτό το διάστημα πλήθος γειτόνων-γειτονισσών όπως επίσης και συλλογικότητες έχει στηρίξει  και στηρίζει “Το Ντουλάπι” με κάθε τρόπο.  Δίχως αυτόν τον κόσμο η δομή σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει.

Καλούμε όλους και όλες να συνεχίσουν να ενισχύουν με συνεισφορές την Αυτοοργανωμένη Δομή Αλληλεγγύης και Συλλογής-Προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης “Το Ντουλάπι” και όσοι-ες έχουν ανάγκη να έρθουν να πάρουν ότι χρειάζονται. Οι ανάγκες των συνανθρώπων μας συνεχίζουν να υφίστανται και η κάλυψη τους θα είναι όλο και πιο δύσκολη, ιδίως το επόμενο διάστημα που η οικονομική κρίση, οι αυξήσεις στην ενέργεια και σε όλα τα είδη διατροφής θα κορυφωθούν εξαιτίας και του πολέμου στην Ουκρανία δημιουργώντας ένα πρωτόγνωρο επισιτιστικό πρόβλημα.

Αυτή την περίοδο οι βασικές μας ελλείψεις είναι:

Ρύζι – Ζυμαρικά – Φασόλια – Πελτές – Γάλα – Λάδι – Αλεύρι – Ζάχαρη – Καφές – Είδη σωματικής υγιεινής – Καθαριστικά

Λίγα λόγια για το Ντουλάπι…Το «Ντουλάπι» μας λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 7 – 9 το απόγευμα έχοντας ως βασικό στόχο την ύπαρξη μιας δομής αλληλεγγύης και ενδυνάμωσης της γειτονιάς, για να γνωριστούμε, να επικοινωνήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και σκεπτικά. Να καταλάβουμε όλοι/ες μας ότι το να κλεινόμαστε στο πρόβλημα μας και να απομονωνόμαστε, αναγνωρίζοντας ως μοναδικό εχθρό τον/την διπλανό/ή μας, δεν είναι η λύση. Ο πραγματικός μας εχθρός είναι το κράτος και το κεφάλαιο που μας οδηγούν στην οικονομική, προσωπική και κοινωνική εξαθλίωση και δε θα παίξουμε το παιχνίδι τους. Μέσα από τις δομές που λειτουργούμε ως Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, τις δράσεις στους δρόμους και τις πλατείες των γειτονιών μας, τις σχέσεις αλληλεγγύης που χτίζουμε και τις συλλογικές μας αντιστάσεις και ιδίως αυτή τη δύσκολη περίοδο κάναμε και κάνουμε σαφές σε όσους επιβουλεύονται τη ζωή μας ότι ενάντια στον φόβο και την καταστολή η ζωή και η αλληλεγγύη θα νικήσουν!

Αυτοοργανώνουμε την καθημερινότητα και τις ανάγκες μας, γιατί οι μόνοι που πραγματικά ενδιαφέρονται για την υγεία και τη ζωή μας είμαστε εμείς και οι συνάνθρωποί μας. Δομούμε σχέσεις αλληλεγγύης με τους συνανθρώπους μας ανεξαρτήτως χρώματος, φύλου, ηλικίας. Δημιουργούμε δίκτυα αλληλοβοήθειας για την κάλυψη βασικών αναγκών, υλικών και ψυχολογικών. Αντιστεκόμαστε στον φασισμό με όποιο όχημα και αν επελαύνει. Να μη δεχτούμε τις συνθήκες εργασιακής γαλέρας. Να διεκδικήσουμε πρόσβαση στη στέγαση, την τροφή και την υγεία για όλους και όλες. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στους κυβερνώντες,το κράτος τα αφεντικά και τους επικυρίαρχους  που επιβουλεύονται και διαχειρίζονται τη ζωή μας για να διατηρήσουν τα κέρδη και τα προνόμιά τους.

Ονειρευόμαστε και αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία που ο/η καθένας/καθεμία θα παίρνει αυτά που χρειάζεται και θα δίνει αυτά που μπορεί. Οφείλουμε στους εαυτούς μας και στις επόμενες γενιές, να σταθούμε στα πόδια μας και να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Να αγωνιστούμε μέσα από διαδικασίες συλλογικοποίησης και αυτοοργάνωσης για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και ελευθερίας.

Ταξική Αλληλεγγύη-Κοινωνική Αυτοοργάνωση

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα – askpthk.espivblogs.net

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *