Αντιπολεμική παρέμβαση στον ΗΣΑΠ Πετραλώνων

Την Τετάρτη 2 Μαρτίου το απόγευμα η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου πραγματοποίησε αντιπολεμική παρέμβαση στον ΗΣΑΠ Πετραλώνων με κεντρικό σύνθημα “Ενάντια στον πόλεμο, την «ειρήνη» των κυρίαρχων και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς – Δε θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους – Διεθνιστική αλληλεγγύη”. Στην παρέμβαση, η οποία διήρκεσε περισσότερο από μια ώρα, μοιράστηκαν κείμενα ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία, κολλήθηκαν αφίσες και κρεμάστηκε πανό. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε παρέμβαση, με μοίρασμα κειμένων και αφισοκόλληση, στους δρόμους των Άνω Πετραλώνων μέχρι την πλατεία Μερκούρη.

Ακολουθεί το κείμενο το οποίο μοιράζονταν στην παρέμβαση:

Ενάντια στον πόλεμο και την «ειρήνη» των κυρίαρχων. Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Να σαμποτάρουμε τους πολεμικούς τους σχεδιασμούς.

Η εισβολή των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα ουκρανικά εδάφη αποτελεί συνέχεια των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας από τη μια μεριά και των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ (μέλος του οποίου είναι και η Ελλάδα) από την άλλη. Ο φασισμός και ο εθνικισμός που επικράτησαν τα τελευταία χρόνια στην Ουκρανία δημιούργησαν το κατάλληλο έδαφος, όπως πάντα, για να ευδοκιμήσει η βαρβαρότητα. Ταυτόχρονα αποτέλεσαν την καλύτερη αφορμή για το ολιγαρχικό καθεστώς της Ρωσίας ώστε να ξεδιπλώσει τα πολεμικά του σχέδιά, όπως είχαν πραγματοποιήσει και οι ΗΠΑ σε μια σειρά χωρών, από την πρώην Γιουγκοσλαβία μέχρι το Ιράκ. Ο φασισμός, ο εθνικισμός και η μισαλλοδοξία αποτελούν διαχρονικά τα καλύτερα εργαλεία στα χέρια των κυρίαρχων για να προωθούν τα σχέδιά τους και να οδηγούν τους πληβείους στα «ένδοξα» νεκροταφεία των μαχών.

Στην νέα παγκόσμια πραγματικότητα που αναδύεται μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν και τα σημάδια κόπωσης της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ, ο χάρτης της παγκόσμιας ισορροπίας δύναμης και των σφαιρών επιρροής αναδιαμορφώνεται. Τα στρατόπεδα της Ρωσίας και των ΗΠΑ φαίνεται να είναι υπό διαμόρφωση κάτι το οποίο αποτελεί και τον λόγο για τον οποίο αποφεύγεται μια γενικευμένη σύρραξη προς το παρόν. Μετά τις εισβολές στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, τους πολέμους στη Λιβύη, την Υεμένη και τη Συρία, τη στρατιωτική συμφωνία ΗΠΑ-Αυστραλίας-Αγγλίας (AUKUS), ο πόλεμος στην Ουκρανία αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο του ανταγωνισμού των κυρίαρχων για τον παγκόσμιο έλεγχο και την εξουσία.

Δε θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους. Δύναμη σε όσες και όσους αγωνίζονται σε Ρωσία και Ουκρανία ενάντια στον πόλεμο. Η διεθνιστική αλληλεγγύη θα νικήσει.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα – askpthk.espivblogs.net

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *