Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Το.Μ.Υ και το Κέντρο Υγείας Κεραμεικού Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου στις 12μμ

Να υπερασπιστούμε ότι έχουμε κατακτήσει και να διεκδικήσουμε ότι αξίζουμε!

Εδώ και τέσσερα χρόνια η Το.Μ.Υ. Κεραμεικού παρέχει δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στην ευρύτερη περιοχή των Πετραλώνων, έχοντας εξυπηρετήσει πάνω από 27.000 ραντεβού για επείγοντα περιστατικά, προληπτικούς ελέγχους, διαχείριση χρόνιων νοσημάτων κι έχοντας υλοποιήσει δεκάδες παρεμβάσεις προαγωγής υγείας στην κοινότητα, μαθήματα μητρικού θηλασμού, εμβολιασμούς κ.α.

Από τα τέλη του 2019 ωστόσο, η δομή βιώνει μια διαρκή απαξίωση και αποψίλωση του προσωπικού της, αφού είτε δεν αντικαταστάθηκε ποτέ το προσωπικό που παραιτήθηκε ή διακόπηκε η σύμβαση εργασίας του, είτε έγινε απόπειρα να μετατραπεί  η Το.Μ.Υ. αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο και να σταματήσει κάθε άλλη δραστηριότητα της, είτε τέθηκε σε αναστολή εργασίας ένα μέρος του προσωπικού της με πρόσχημα τον εμβολιασμό.

Και η απαξίωση αυτή θα ήταν πολύ χειρότερη αν η Συνέλευση μας μαζί με δεκάδες ασθενείς και  χρήστες των υπηρεσιών της Το.Μ.Υ., δεν αντιδρούσαν όλα αυτά τα χρόνια στην περαιτέρω απαξίωση της, με διαδηλώσεις, πορείες, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, παραστάσεις στους υπεύθυνους για τη λειτουργία της.

Μέσα στις σκληρές συνθήκες της πανδημίας, όταν οι ουρές στα νοσοκομεία ήταν ατελείωτες, όταν οι περισσότεροι ιδιώτες δεν δέχονταν να εξετάσουν περιστατικά, όταν μας λέγανε να συμβουλευτούμε οικογενειακούς γιατρούς και οι περισσότεροι δεν είχαμε οικογενειακό γιατρό, η δομή παρέμεινε ανοιχτή παρέχοντας τις υπηρεσίες της. Αυτή την περίοδο καταλάβαμε στο πετσί μας περισσότερο από ποτέ τη σημασία ενός δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας, βασικός πυλώνας του οποίου είναι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, όπως  οι Το.Μ.Υ..

Στις 11 Φεβρουαρίου λήγουν οι συμβάσεις του προσωπικού της δομής, ενώ η κυβέρνηση δεν έχει φανερώσει τις προθέσεις της για το τι σκοπεύει να κάνει. Έχει φανερώσει ωστόσο τη γενικότερη πρόθεση της να ιδιωτικοποιήσει περαιτέρω το δημόσιο σύστημα υγείας, ακόμα κι εν μέσω πανδημίας. Πράγμα που αν γίνει, θα στείλει όσους έχουν χρήματα στους ιδιώτες και τους υπόλοιπους στα αζήτητα.

Ενάντια σε μια τέτοια προοπτική, σας καλούμε την Πέμπτη 10 Φλεβάρη, στις 12 το πρωί έξω από την Το.Μ.Υ. και το Κέντρο Υγείας Κεραμεικού  (Κειριαδών 4 & Ευρυσθέως 1 – Κάτω Πετράλωνα), να διαδηλώσουμε για:

Ανανέωση των συμβάσεων προσωπικού σε Το.Μ.Υ. και Κ.Υ. Κεραμεικού.

Άμεση και πλήρης στελέχωση με μόνιμο υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας και της Το.Μ.Υ.

Κατάργηση του νόμου αναστολής εργασίας και διενέργεια δωρεάν διαγνωστικών ελέγχων για τη νόσο.

Δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες υγείας και ισότιμη πρόσβαση όλων σε αυτές χωρίς αποκλεισμούς εισοδήματος, φύλου, φυλής, εθνικότητας.

Συνέλευση Χρηστών και Υγειονομικών της ΤΟΜΥ Κεραμεικού

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *