Λίγα λόγια για τα γεγονότα στη γειτονιά των Πετραλώνων στις 17 Νοεμβρίου

Γνωρίζουμε ότι για το κράτος του «Νόμος και Τάξη» το ζητούμενο δεν είναι η αντιμετώπιση του Covid-19, ούτε η προστασία της υγείας μας. Στόχος όλων των απαγορεύσεων και των κατασταλτικών επιχειρήσεων είναι να αποκρυφτεί η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, να διατηρηθεί η κερδοφορία για το κεφάλαιο, να ενταθεί η επιτήρηση και καταστολή και να επιβληθούν ολοένα και πιο σκληρές συνθήκες εκμετάλλευσης και καταπίεσης για τους από τα κάτω. Για αυτούς τους λόγους απαγορεύτηκε η πορεία του Πολυτεχνείου και επιστρατεύτηκαν χιλιάδες αστυνομικοί για να επιβληθεί η απαγόρευση, ενώ την ίδια ώρα σχολεία και δομές υγείας παραμένουν υποστελεχωμένα.

Έτσι, την ημέρα της 17ης Νοέμβρη, μέσα στο γενικευμένο κλίμα απαγορεύσεων και τρομοκρατίας με πρόφαση τον Covid-19 και αφού η πρόσβασή μας στο κέντρο δεν κατέστη δυνατή, πραγματοποιήσαμε μοτοπορεία/αυτοκινητοπορεία στις γειτονιές των Άνω-Κάτω Πετραλώνων και του Θησείου.  Η αντανακλαστική κίνηση αυτή έρχεται να απαντήσει στην απαγόρευση της πορείας αγώνα και μνήμης του Πολυτεχνείου, από τον κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους. Καθ’ όλη την διάρκεια της μοτοπορείας διαβάστηκε το κείμενο της συνέλευσής για το Πολυτεχνείο και υπήρχε δυνατός παλμός. Η γειτονιά ανταποκρίθηκε θετικά, κόσμος είχε βγει στα μπαλκόνια και επευφημούσε ενώ η παρουσία των μπάτσων ήταν μηδενική. Αναφέρουμε επίσης παρεμβάσεις σε άλλες γειτονιές της πόλης, όπου κόσμος συγκεντρώθηκε και πραγματοποίησε πορείες, όπως στις γειτονιές των Ανατολικών, στο Περιστέρι, στην Κυψέλη, στην Αγία Παρασκευή και αλλού ανά τον ελλαδικό χώρο. Να σπάσουμε τη σιωπή νεκροταφείου και τις απαγορεύσεις που μας επιβάλει το κράτος στην πράξη, στις πλατείες, στις γειτονιές, στον χώρο εργασίας μας.

Τα γεγονότα όμως του απογεύματος, ως συνέχεια της βίαιης καταστολής της πορείας, έρχονται να επιβεβαιώσουν στη γειτονιά των Πετραλώνων πως το κράτος όχι μόνο δεν νοιάζεται για την υγεία της κοινωνίας, αλλά οι πρακτικές τους θυμίζουν έντονα αυταρχικά καθεστώτα. Στις 18:00 και ενώ κόσμος είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται στην πλατεία Μερκούρη σπάζοντας στην πράξη την απαγόρευση, μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν κυριολεκτικά επιδρομή στη γειτονιά μας καταλαμβάνοντας τόσο την πλατεία όσο και άλλα κεντρικά σημεία. Κλούβες των ματ, μηχανάκια της ομάδας δέλτα, ειδική ομάδα συλλήψεων, ελικόπτερα, drones και μπόλικοι ασφαλίτες ξεχύθηκαν στην πλατεία Μερκούρη κυνηγώντας τον κόσμο και προσάγοντας συνολικά 8 άτομα. Η επιδρομή συνεχίστηκε για αρκετές ώρες και περιλάμβανε ακόμα και την καταδίωξη ατόμων στον σταθμό του ΗΣΑΠ, τον τραμπουκισμό και προσαγωγή γειτόνων μας κάτω από τα σπίτια τους, ενώ δεν έλειψαν και οι απόπειρες των μπάτσων να μπουν ακόμα και μέσα σε αυτά. Μπροστά στην επιθετικότητα των πραιτοριανών του κράτους οι κάτοικοι της περιοχής μας αντέδρασαν άμεσα. Άμεσα άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος που δημιουργούσε εστίες τόσο στην πλατεία όσο και στα στενά, αποδοκιμάζοντας με φωνές τους μπάτσους και δηλώνοντας με κάθε τρόπο ότι η παρουσία τους στα Πετράλωνα είναι ανεπιθύμητη- και το κατάφερε. Μετά από λίγη ώρα τα ματ αποχώρησαν ενώ η ομάδα δέλτα και οι ασφαλίτες που όργωναν συνεχώς την περιοχή, εισέπρατταν τα σχόλια και τη χλεύη. Ο κόσμος της γειτονιάς παρέμεινε μέχρι αργά στο δρόμο, συζητώντας σε πηγαδάκια και γιουχάροντας την ομάδα δέλτα, μέχρι την ώρα που απάλλαξαν τους δρόμους μας από την εμετική παρουσία τους.

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ των αγώνων, της καθημερινότητας και των αναγκών μας γιατί οι μόνοι που πραγματικά ενδιαφέρονται για την υγεία και την ζωή μας είμαστε εμείς οι ίδιοι και οι ίδιες και κανένας επίδοξος σωτήρας (κυβερνήσεις, εκκλησία, μεγαλοεπιχειρηματίες).

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠ’ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ΚΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΤΡΟΦΗ, ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα  askpthk.espivblogs.net

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *