Ανακοίνωση για την Αυτοοργανωμένη Δομή Αλληλεγγύης και Συλλογής-Προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης «Το Ντουλάπι»

Η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου (ΑΣΚΠΘΚ) αποτελεί έναν πυρήνα συσπείρωσης και αντίστασης των από τα κάτω η οποία δραστηριοποιείται στις γειτονιές μας από το Σεπτέμβριο του 2014. Στα πλαίσια του αγώνα ενάντια στις επιθέσεις που δεχόμαστε από κράτος και κεφάλαιο, δημιουργήσαμε τα τελευταία τρία χρόνια το Ντουλάπι. Μια δομή κοινωνικής αλληλεγγύης που συλλέγει και προσφέρει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε όσες και όσους έχουν ανάγκη. Η στέγαση του Ντουλαπιού στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, έχει δώσει τα τελευταία χρόνια τη δυνατότητα να προσφέρουμε σε σταθερή εβδομαδιαία βάση ότι συλλέγουμε, είτε πραγματοποιώντας δράσεις συλλογής τροφίμων, καθαριστικών και ειδών προσωπικής υγιεινής είτε κάνοντας εκδηλώσεις σε κεντρικά σημεία των γειτονιών μας.

Τους τελευταίους μήνες, λόγω της υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε η εμφάνιση του κορωνοϊού αλλά κυρίως λόγω της εγκληματικής κρατικής διαχείρισης της πανδημίας που δυσχεραίνει τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων της τάξης μας, έχει αυξηθεί ο αριθμός όσων έρχονται στο Ντουλάπι για να πάρουν ό,τι χρειάζονται. Επιπλέον, τις τελευταίες εβδομάδες το Ντουλάπι προσφέρει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και σ’ έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων/ισσών και μεταναστ(ρι)ών που μένουν στο κέντρο της Αθήνας και οι οποίοι/ες υποφέρουν τόσο από τις τρέχουσες υγειονομικές συνθήκες όσο και από την πάγια, επιθετική, αντιμεταναστευτική και ρατσιστική πολιτική του κράτους που έχει κλείσει πολλές καταλήψεις φιλοξενίας μεταναστ(ρι)ών και επιτίθεται στις αυοοργανωμένες δομές που τους βοηθούν και τις στηρίζουν.

Η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων Θησείου Κουκακίου έχει καταφέρει να στηρίξει όλους/ες όσους/ες έχουν έρθει στο Ντουλάπι για βοήθεια και θα συνεχίσει να το κάνει, συλλέγοντας είδη πρώτης ανάγκης με δράσεις και παρεμβάσεις αλλά και με όποιο άλλο τρόπο μπορεί. Καθώς όμως ο αριθμός όσων στερούνται τα αναγκαία αυξάνεται και επειδή τα μέτρα που λαμβάνονται λόγω της πανδημίας προβλέπεται να ωθήσουν ακόμα περισσότερους ανθρώπους της τάξης μας στην ανέχεια, οι ανάγκες για προσφορά ειδών είναι πλέον πολύ μεγάλη. Γι’ αυτό το λόγο, κάθε προσφορά σε τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας είναι πολύτιμη και αναγκαία για τη στήριξη των διπλανών μας, ντόπιων, μεταναστ(ρι)ών και προσφύγων/ισσών, στη βάση της ταξικής αλληλεγγύης και με γνώμονα την κοινωνική αυτοοργάνωση.

Ποτέ δεν είχαμε αυταπάτες! Ο πραγματικός μας εχθρός είναι το κράτος και το κεφάλαιο, που μας οδηγούν στην οικονομική, προσωπική και κοινωνική εξαθλίωση και δεν θα παίξουμε το παιχνίδι τους. Τα μέτρα που έχουν παρθεί εξαιτίας της πανδημίας προστατεύουν το κεφάλαιο και αδιαφορούν για τις ανάγκες των από τα κάτω. Το ιδεολόγημα της ατομικής ευθύνης που πλασάρουν οι κρατικοί λειτουργοί και τα μμε στοχεύει στην καλλιέργεια του ανταγωνισμού, της εξατομίκευσης και του κοινωνικού κανιβαλισμού αλλά και στην απόκρυψη των ευθυνών κράτους και κεφαλαίου. Η μόνη προσωπική ευθύνη που εμείς αναγνωρίζουμε, είναι η αλληλεγγύη του καθενός και καθεμίας ατομικά και όλων μας συλλογικά σε όποια έχει ανάγκη, στον διπλανό μας, στη γειτόνισσα μας, στον πρόσφυγα, στη μετανάστρια, σε κάθε έναν και καθεμία που ανήκει στην τάξη των από τα κάτω!

Να αγωνιστούμε και να αντισταθούμε μέσα από διαδικασίες συλλογικοποίησης και αυτοοργάνωσης για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και ελευθερίας.

Το Ντουλάπι λειτουργεί κάθε Δευτέρα 7-9μμ στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, ώστε όποιος/α θέλει να προσφέρει ή να πάρει ό,τι χρειάζεται και κάθε Πέμπτη, 7-9μμ, για όποιον/α θέλει να προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης και να συζητήσει μαζί μας.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου
κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα – askpthk.espivblogs.net

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *