Μάζεμα σκουπιδιών και παρέμβαση στον Φιλοπάππου!

Την Παρασκευή 8 Μαΐου στις 18:30 μαζευτήκαμε κάτοικοι στο πάρκο Βουτιέ, για να κάνουμε μια βόλτα στον λόφο και να μαζέψουμε σκουπίδια. Με αφορμή την συνάντησή μας για την καθαριότητα του λόφου ανταλλάξαμε απόψεις τόσο για τον Φιλοπάππου όσο και για την περίεργη κατάσταση που βιώνουμε. Πιστεύουμε ότι ο λόφος εγκαταλείπεται σκόπιμα από τον δήμο Αθηναίων, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα του και την φροντίδα των δέντρων. Η εγκατάλειψη έχει ως σκοπό την απαξίωση του και την προώθηση των σχεδίων για την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση του λόφου. Ιδίως σε μια περίοδο που εξαιτίας της πανδημίας έχει αυξηθεί ο κόσμος που τον επισκέπτεται και με το θερμόμετρο να ανεβαίνει τα σκουπίδια πέρα από μόλυνση αυξάνουν και τον κίνδυνο για μια πυρκαγιά.

Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή ο λόφος μας χρειάζεται όσο τον χρειαζόμαστε και εμείς.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Λαϊκής Συνέλευσης για τον λόφο Φιλοπάππου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μάρτη 2020

Ο λόφος Φιλοπάππου και ο Εθνικός Κήπος είναι χώροι περιπάτου, αστικά οικοσυστήματα, ιστορικοί και αρχαιολογικοί χώροι. Είναι χώροι ανοιχτοί, ζωντανοί και ελεύθεροι, δύο από τους ελάχιστους χώρους πρασίνου μέσα στη τσιμεντούπολη που ζούμε.

Για μια ακόμα φορά, επιχειρείται η ιδιωτικοποίηση του λόφου Φιλοπάππου και μαζί και του Εθνικού Κήπου. Αυτή τη φορά, τη σκυτάλη παίρνει το Υπουργείο Εσωτερικών μαζί με το Δήμο Αθηναίων. Στις αρχές Μαρτίου, ψηφίζεται η ίδρυση της «Εθνικός Κήπος και Μητροπολιτικό Πράσινο ΑΕ» που θα λειτουργεί με κανόνες ιδιωτικής εταιρείας, θα διαχειρίζεται αυτούς τους δύο χώρους, θα αμείβεται για τις υπηρεσίες τους από το Δήμο Αθηναίων και θα έχει έσοδα από την εκμίσθωση των χώρων που θα διαχειρίζεται.

Είναι ξεκάθαρο σε όλους/ες μας ότι πρόκειται για μια ακόμα προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του Φιλοπάππου και του Εθνικού κήπου.

Τα κάγκελα, η ελεγχόμενη είσοδος με εισιτήριο, τα τουριστικά μαγαζάκια, οι καφετέριες, εκδηλώσεις παντός τύπου εντός των χώρων είναι προ των πυλών.

Οι δυο χώροι τίθενται στην υπηρεσία του κέρδους και προφανώς θα γίνουν δυσπρόσιτοι για τους κατοίκους της Αθήνας.

Εμείς με τη σειρά μας, αποφασίζουμε για μια ακόμα φορά, σήμερα Κυριακή 15 Μάρτη στη Λαϊκή Συνέλευση, ότι θα υπερασπιστούμε το λόφο και δε θα αφήσουμε να εφαρμοστεί αυτό το νομοσχέδιο. Διαμηνύουμε σε όλους τους τόνους, ότι όπως εχθές, έτσι και σήμερα και αύριο και κάτω από οποιοδήποτε επιβαλλόμενο καθεστώς έκτακτης ανάγκης ο λόφος δεν ιδιωτικοποιείται, δεν εμπορευματοποιείται, δεν περιφράσσεται.

Ο Φιλοπάππου θα παραμείνει ανοιχτός, ζωντανός, ελεύθερος.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα – askpthk.espivblogs.net

 

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *