Αποστολή τροφίμων στην δομή αλληλεγγύης “Το Ντουλάπι” από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Νάξου

Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε αυτή την περίοδο, έχουμε μπροστά μας για άλλη μια φορά ένα κρίσιμο σταυροδρόμι: Ή θα υποταχτούμε ο καθένας μόνος του στη μοίρα που μας επιφυλάσσουν οι κυρίαρχοι ή θα δομήσουμε την αμφίδρομη αλληλεγγύη των από κάτω. Εξάλλου το μέλλον που προδιαγράφουν για μας είναι η φτώχεια, ο έλεγχος, η καταστολή και η αγωνία της επιβίωσης.

Εμείς έχουμε άλλα σχέδια. Η αλληλεγγύη δεν επαρκεί από μόνη της για την ανατροπή αυτού του αβίωτου συστήματος, αλλά είναι ακρογωνιαίος λίθος στους αγώνες που δίνουμε διεκδικώντας τη ζωή μας και την αξιοπρέπειά μας. Η επιβίωση του ισχυρότερου είναι το κυρίαρχο δόγμα του κοινωνικο-πολιτικού συστήματος που επικρατεί, είναι ο βασικός πολιτισμικός του πυλώνας.

Ενάντια στον κοινωνικό δαρβινισμό που διαπερνάει την κυρίαρχη τάξη πραγμάτων, εμείς εδώ στη Νάξο αποφασίσαμε να στηρίξουμε την δομή της Κατάληψης ΠΙΚΠΑ το Ντουλάπι στις δράσεις  με το μοίρασμα τροφίμων σ’ αυτούς που τα έχουν ανάγκη. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους συντρόφους και τις συντρόφισσες που με συνέπεια και συνέχεια μέσα στον χρόνο διαχειρίζονται τη δομή, διαμορφώνοντας όρους αμοιβαίας αλληλεγγύης και αλληλεπίδρασης με ευρύτερα κοινωνικά κομμάτια. Επιλέξαμε να στείλουμε τοπικά προϊόντα γιατί έτσι εξασφαλίσαμε και τη συμμετοχή ντόπιων παραγωγών και η προσφορά τους τούς κατέστησε κι αυτούς κομμάτι του κύματος κοινωνικής αλληλεγγύης που είναι τόσο αναγκαίο στις μέρες μας.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΘΑ ΝΙΚΉΣΕΙ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Νάξου

Απρίλης του 2020, εν μέσω της πανδημίας του covid 19

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *