Σχετικά με τις δράσεις σε Πετράλωνα, Θησείο, Κουκάκι και την αστυνομική παρουσία έξω από την κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ

Ενάντια στον φόβο και την καταστολή η ζωή και η αλληλεγγύη θα νικήσουν!

Την Κυριακή 5 Απριλίου και ενώ ήταν προγραμματισμένη η εβδομαδιαία συνάντηση της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου υπήρξε εμφανής παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έξω από την κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ. Από τις 5:30μμ πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις (ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, 2 περιπολικά) επιχειρούσαν να ελέγξουν και να καταγράψουν κόσμο που ερχόταν, έφευγε ή περνούσε έξω από τον χώρο. Οι αστυνομικές δυνάμεις  αποχώρησαν μετά από περίπου τρεις ώρες.

Την επόμενη μέρα Δευτέρα 6 Απριλίου από τις 6:30μμ, λίγη ώρα πριν ανοίξει ο χώρος για να λειτουργήσει η Αυτοοργανωμένη Δομή Αλληλεγγύης και Συλλογής-Προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης “Το Ντουλάπι”, αστυνομικές δυνάμεις (περιπολικό, ΟΠΚΕ, ασφαλίτικο, ΔΙΑΣ) ξαναέκαναν την εμφάνισή τους επιχειρώντας να ελέγξουν ποιοι-ες προσέρχονται στον χώρο για να πάρουν ή να προσφέρουν πράγματα.

Οι έλεγχοι, η τρομοκρατία και η προσπάθεια παρεμπόδισης της λειτουργίας τόσο της συνέλευσης όσο και της δομής αλληλεγγύης έπεσαν στο κενό. Αρκετές δεκάδες κόσμου προσήλθαν στην κατάληψη για να προσφέρουν ή να πάρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ η γειτονιά άρχισε να διαμαρτύρεται για την αστυνομοκρατία.

Την Τρίτη 7 Απριλίου, το πρωί, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσεων για την υγεία η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου, πραγματοποίησε παρέμβαση με μοίρασμα κειμένων, αφίσες και χαρτοπανό έξω από το κτήριο που στεγάζεται το Κέντρο Υγείας Κεραμεικού, η Τοπική Μονάδα Υγείας και ο ΕΦΚΑ στα Κάτω Πετράλωνα. Η παρέμβαση είχε ως στόχο να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους-ες στον χώρο της υγείας, να στηρίξουμε τα αιτήματα της κινητοποίησης της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος – Ο.Ε.Ν.Γ.Ε και να πληροφορήσουμε για την Αυτοοργανωμένη Δομή Αλληλεγγύης και Συλλογής-Προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης “Το Ντουλάπι”.

Την Πέμπτη 9 Απριλίου η Αυτοοργανωμένη Δομή Αλληλεγγύης και Συλλογής-Προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης “Το Ντουλάπι” λειτούργησε κανονικά με κόσμο να προσέρχεται για να προσφέρει ή πάρει πράγματα και χωρίς να κάνουν την εμφάνισή τους «φανερές» δυνάμεις της αστυνομίας.

Μέσα από τις δομές που λειτουργούμε στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, τις δράσεις στους δρόμους και τις πλατείες των γειτονιών μας, τις σχέσεις αλληλεγγύης που χτίζουμε και τις συλλογικές μας αντιστάσεις διαμηνύουμε ακόμα μια φορά πως ενάντια στον φόβο και την καταστολή η ζωή και η αλληλεγγύη θα νικήσουν!

Απέναντι στην υγειονομική και οικονομική κρίση κανένας και καμία μόνος/η.

Παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας απέναντι στην πανδημία, πάντα σκεπτόμενοι με νηφαλιότητα. Δεν δεχόμαστε την απαγόρευση κυκλοφορίας, την εξατομίκευση, τον φόβο, την απομόνωση και τον κοινωνικό κανιβαλισμό που προωθούνται ως λύση. Η «ατομική ευθύνη» έρχεται να κρύψει τις ευθύνες του κράτους και του κεφαλαίου.

Αυτοοργανώνουμε την καθημερινότητα και τις ανάγκες μας, γιατί οι μόνοι που πραγματικά ενδιαφέρονται για την υγεία και την ζωή μας είμαστε εμείς και οι συνάνθρωποί μας και κανένας επίδοξος σωτήρας (κυβερνήσεις, εκκλησία, μεγαλοεπιχειρηματίες).

Δομούμε σχέσεις αλληλεγγύης με τους συνανθρώπους μας ανεξαρτήτως χρώματος, φύλου, ηλικίας. Δημιουργούμε δίκτυα αλληλοβοήθειας για την κάλυψη βασικών αναγκών, υλικών και ψυχολογικών.

Αντιστεκόμαστε στον φασισμό με όποιο όχημα και αν επελαύνει. Να μην δεχτούμε τις συνθήκες εργασιακής γαλέρας. Να διεκδικήσουμε πρόσβαση στη στέγαση, την τροφή και την υγεία για όλους και όλες. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στους κυβερνώντες και τα αφεντικά που επιβουλεύονται και διαχειρίζονται τη ζωή μας για να διατηρήσουν τα κέρδη και τα προνόμιά τους.

Καλούμε όλους και όλες να ενισχύσουν με συνεισφορές την Αυτοοργανωμένη Δομή Αλληλεγγύης και Συλλογής-Προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης “Το Ντουλάπι” και όσοι-ες έχουν ανάγκη να έρθουν να πάρουν ό,τι χρειάζονται. Σε αυτήν την χρονική στιγμή εξαιτίας του σοβαρού υγειονομικού ζητήματος, της κοινωνικής κατάστασης και των εξελίξεων που βιώνουμε, οι ανάγκες των συνανθρώπων μας και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων από αυτούς-ες (ηλικιωμένες-οι, άστεγοι-ες, μετανάστες-τριες, φτωχές-οι, ασθενείς) έχουν αυξηθεί και υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για τρόφιμα, είδη σωματικής υγιεινής, καθαριστικά. “Το Ντουλάπι” συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, 7-9μμ, στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, αναλογιζόμενες-οι την ευθύνη και λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972751620 και mail: askpthk@espiv.net

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα – askpthk.espivblogs.net

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *