Για όλα φταίνε οι καταλήψεις!

Γιατί ενώ η εκπαίδευση μετατρέπεται σε αγαθό για λίγους, παιδικοί σταθμοί κλείνουν και πολλές παιδικές χαρές βρίσκονται σε αχρηστία… Στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ λειτουργεί κάθε 2ο Σάββατο το εργαστήριο παιδικών δράσεων «ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ».

Γιατί ενώ το δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται στην «εντατική»… Στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ λειτουργεί ο Κοινωνικός Χώρος για την Υγεία και η Ψυχοκοινωνική Ομάδα.

Γιατί ενώ υπάρχει κόσμος χωρίς καμία πρόσβαση σε υγειονομικές παροχές… Στην εκκενωμένη κατάληψη Αρβάλη λειτουργούσε δημόσιο πλυντήριο και λουτρό καθώς και χαριστικό παζάρι ρούχων.

Γιατί ενώ υπάρχουν χιλιάδες άστεγοι (οι οποίοι θα αυξάνονται όλο και περισσότερο με τους πλειστηριασμούς) και ταυτόχρονα υπάρχουν χιλιάδες εγκαταλελειμμένα κτήρια… Το κράτος εκκένωσε τρεις καταλήψεις στέγης στο Κουκάκι.

Γιατί ενώ κόσμος οδηγείται στη φτώχεια με τους μισθούς πείνας, τους φόρους και ψάχνει για φαγητό στα σκουπίδια… Στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ λειτουργεί κάθε Δευτέρα η αυτοοργανωμένη δομή αλληλεγγύης και προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης το «ΝΤΟΥΛΑΠΙ».

Γιατί ενώ ζούμε σ’ έναν κόσμο που όλα πωλούνται και αγοράζονται… Στις καταλήψεις διοργανώνονται συζητήσεις, γλέντια, προβολές και άλλες πολιτιστικές και πολιτικές εκδηλώσεις που στηρίζονται στην ελεύθερη συνεισφορά και είναι ενάντια στη λογική του κέρδους.

Γι’ αυτούς τους λόγους και για όλους τους λόγους του κόσμου και επειδή η πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων δε μπορεί να περιγραφεί σε 5 αράδες ας κάνουμε μια βόλτα από τις καταλήψεις της γειτονιάς μας να δούμε και να μάθουμε τι πραγματικά είναι.

Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου

Κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου (https://askpthk.espivblogs.net/)

Κοινωνικός χώρος για την Υγεία (https://kxy.espivblogs.net/)

Γρέζι (https://grezi.espivblogs.net/)

Το παραπάνω κείμενο γράφτηκε από την Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου και την Κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ και μοιράζεται στους δρόμους των γειτονιών των Πετραλώνων, του Θησείου και του Κουκακίου.

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *