Φωτογραφίες από το ολοήμερο εκδηλώσεων στην πλατεία Μερκούρη το Σάββατο 23 Νοεμβρίου

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου από το πρωί μέχρι το βράδυ πραγματοποιήθηκαν μια σειρά εκδηλώσεων στην πλατεία Μερκούρη από τις συλλογικότητες και τα εγχειρήματα των γειτονιών μας. Από το πρωί του Σαββάτου η πλατεία γέμισε με γείτονες και γειτόνισσες, μικρές και μεγάλους, παλιούς και νέες καθώς και κόσμο που ήρθε από κοντά ή μακρυά για να συμμετέχει σε μια γιορτή δημιουργίας, ζύμωσης και αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα.

Με συζητήσεις, παιδικές δράσεις, συλλογική κουζίνα, κουβεντούλα, καφέ, προβολή, έντυπο υλικό, χαριστικό παζάρι, συνθέσαμε το πολύχρωμο και πολύμορφο παζλ του αγώνα και των εγχειρημάτων στις γειτονιές των Πετραλώνων, του Θησείου και του Κουκακίου. Ενώ περιπλανηθήκαμε στο χρόνο μέσα από τον διαδραστικό χάρτη με γεγονότα κοινωνικά, πολιτιστικά, πολιτικά και σημεία που σημάδεψαν την ιστορία των γειτονιών μας.

Το ολοήμερο εκδηλώσεων συνδιοργανώθηκε από την Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου (https://askpthk.espivblogs.net/), την Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου, το Ταξίδι Χωρίς Χάρτη (https://taxidixwrisxarti.espivblogs.net/), τον Κοινωνικός χώρος για την Υγεία (https://kxy.espivblogs.net/), το Γρέζι (https://grezi.espivblogs.net/).

Οι καταλήψεις και οι αυτοοργανωμένοι χώροι ως ζωντανά κύτταρα αγώνα και δημιουργίας. Δεν καταστέλλονται! Δεν εκκενώνονται!

Κοινότητες αγώνα σε κάθε γειτονιά!

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *