ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ενάντια στην περίφραξη του Φιλοπάππου ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στο Λιθόστρωτο του Λουμπαρδιάρη, στις 11πµ

Από την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 αρχαιολογική υπηρεσία και υπουργείο Πολιτισμού επιχειρούν να στήσουν περίφραξη στο εσωτερικό του λόφου και να κλείσουν την Πνύκα. Από την πρώτη στιγμή κάτοικοι παρεμποδίζουν την επιχειρούµενη περίφραξη µε κάθε µέσο, η οποία φυλάσσεται όλο το εικοσιτετράωρο. Το µόνο τετελεσμένο στο λόφο είναι ότι δεν υπάρχει περίφραξη.

Ο λόφος του Φιλοπάππου είναι µία ελεύθερη έκταση 700 στρεμμάτων στην καρδιά της Αθήνας. Έχει πολυδιάστατο χαρακτήρα, είναι κηρυγµένος αρχαιολογικός χώρος, αλλά πάνω απ’ όλα ήταν πάντα ένας ελεύθερος χώρος µε σηµαντικό οικοσύστηµα, ένας χώρος περιπάτου και αναψυχής. Αυτό τον ελεύθερο δηµόσιο χώρο µε αποφασιστικότητα διεκδίκησαν και προστάτευσαν οι κάτοικοι, όταν η Ανώνυμη Εταιρεία Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας (ΕΑΧΑ ΑΕ), το Υπουργείο Πολιτισμού αλλά και ο Δήμος της Αθήνας, ήθελαν να περιφράξουν µε κάγκελα, να επιβάλλουν εισιτήριο, να ανοίξουν δρόμους και να τον εμπορευµατοποιήσουν µε υπαίθριες εκθέσεις γλυπτικής, θέατρα τύπου Λυκαβηττού, αναψυκτήρια και μαγαζιά. Οι κάτοικοι από το 2002 ανέπτυξαν ένα πολύµορφο και µαζικό κίνημα το οποίο μέσα από λαϊκές συνελεύσεις, πορείες, διαµαρτυρίες, εκδηλώσεις, δενδροφυτεύσεις, ρίξιµο κάγκελων και έµπρακτη αμφισβήτηση των καταστροφικών επεµβάσεων κατάφερε να µείνει ο λόφος προσβάσιµος για όλο το εικοσιτετράωρο χωρίς περιφράξεις και άλλου είδους εµπορική εκμετάλλευση.

Αγωνιζόµαστε για έναν Ελεύθερο Ανοιχτό και Ζωντανό Φιλοπάππουµακριά από οποιαδήποτε οικονοµική εκµετάλλευση χωρίς κάγκελα, µαγαζιά και εισιτήρια.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στο Λιθόστρωτο του Λουμπαρδιάρη, στις 11πµ

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα, askpthk.espivblogs.net

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *