Αυτοοργανωμένη Δομή Αλληλεγγύης και Συλλογής-Προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης “Το Ντουλάπι”

Ως «Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου» δραστηριοποιούμαστε στις γειτονιές μας από το Σεπτέμβριο του 2014, ως ένας πυρήνας συσπείρωσης, αντίστασης και αγώνα των από τα κάτω, στις καθημερινές επιθέσεις που δεχόμαστε από κράτος και αφεντικά. Κύριο μέλημα μας ήταν και είναι να αποτελέσει αυτή η συνέλευση το κοινό έδαφος στο οποίο θα βρίσκεται ο κόσμος της γειτονιάς που θέλει να αγωνιστεί ενάντια στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, στη μιζέρια, την απογοήτευση και την αδικία που μας σερβίρουν καθημερινά όλοι όσοι «εργάζονται σκληρά» για να εξακολουθεί να κυριαρχεί ο καπιταλισμός στις ζωές μας. Το παρελθόν, από τις λαϊκές συνελεύσεις για το Φιλοπάππου του 2002 έως τις μεγάλες γενικές απεργίες του 2011-12, μας έχει αποδείξει ότι μόνο μέσα από την συλλογικοποίηση, αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας και να διεκδικήσουμε την ζωή μας. Παλεύοντας για υγεία, στέγη, τροφή, παιδεία, πολιτισμό. Διεκδικώντας την κάλυψη των βασικών μας αναγκών.

Εδώ και ένα χρόνο περίπου, στα πλαίσια της κάλυψης των βασικών αναγκών και της καλλιέργειας της αλληλεγγύης στις γειτονιές μας, πραγματοποιήσαμε δράσεις συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων και προσφοράς τους σε όσους/ες έχουν ανάγκη. Στις δράσεις μας, που έγιναν σε κεντρικά σημεία στην περιοχή των Πετραλώνων, παρατηρήσαμε ότι ενώ η συλλογή των ειδών ήταν ικανοποιητική υπήρχε δισταγμός στο να μας προσεγγίσει κόσμος που αδυνατεί να καλύψει τις βασικές του ανάγκες. Έτσι δημιουργήθηκε ένας προβληματισμός για το πώς θα μπορέσουμε να σπάσουμε την ντροπή, τον φόβο και την απομόνωση που βιώνουμε λίγο πολύ όλοι/ες μας καθημερινά.

Αυτό ήταν που μας ώθησε στη δημιουργία ενός χώρου, μέσα στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ όπου στεγάζεται η συνέλευση και θα μπορεί να γίνεται η συλλογή- προσφορά σε μία πιο σταθερή βάση. Παράλληλα με δράσεις και εκδηλώσεις για την συλλογή και προσφορά ειδών και τροφίμων, σε κεντρικά σημεία στις γειτονιές μας, θα είναι ανοιχτός ο χώρος κάθε Δευτέρα, 7-9μμ έτσι ώστε όποιος/α θέλει, να μπορεί να προσφέρει ή να πάρει ότι χρειάζεται.

Βασικός μας στόχος είναι να δημιουργηθεί σταδιακά μια δομή αλληλεγγύης και ενδυνάμωσης της γειτονιάς, για να γνωριστούμε, να επικοινωνήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και σκεπτικά. Να καταλάβουμε όλοι/ες μας ότι το να κλεινόμαστε στο πρόβλημα μας και να απομονωνόμαστε, αναγνωρίζοντας ως μοναδικό εχθρό τον/την διπλανό/ή μας, δεν είναι η λύση. Ο πραγματικός μας εχθρός είναι το κράτος και το κεφάλαιο που μας οδηγούν στην οικονομική, προσωπική και κοινωνική εξαθλίωση και δεν θα παίξουμε το παιχνίδι τους. Ονειρευόμαστε και αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία που ο/η καθένας/καθεμία θα παίρνει αυτά που χρειάζεται και θα δίνει αυτά που μπορεί. Να σταθούμε ο ένας δίπλα στην άλλη και η μία δίπλα στον άλλον. Οφείλουμε στους εαυτούς μας και στις επόμενες γενιές, να σταθούμε στα πόδια μας και να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Να αγωνιστούμε και να αντισταθούμε μέσα από διαδικασίες συλλογικοποίησης και αυτοοργάνωσης για μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα – askpthk.espivblogs.net


Self-organized structure of solidarity and collection-offer of essentials “The cupboard”

For about one year, in order to meet our basic needs and cultivate solidarity in our neighborhood, we have carried out actions for the collection of essentials and food, offering them to those in need.

This was what prompted us to create a more stable basis for the collection-offer of essentials in “PIKPA” squat, where the assembly is housed. In addition to actions and events for the collection and supply of essentials and food, in central locations in our neighborhoods, “PIKPA” squat will be open every Monday, 19:00 – 21:00. So whoever wants can offer or get what he/she needs.

Our main goal is to gradually create a solidarity and empowerment structure in the neighborhood, to get to know each other, communicate and exchange views and thoughts. Let us all understand that getting into our problem, being isolated and recognizing our neighbor as the only enemy, is not the solution. Our real enemy is the state and the capital that lead us to financial, personal and social impoverishment and we will not play by their rules. We dream and struggle for a society that everyone will get what he/she needs and give what he/she can. No one should be left alone. We owe to ourselves and to the next generations to claim our lives back. We must fight and resist, through processes of collectivization and self-organization, for a society of equity and solidarity.

Social self-organization – Class Solidarity

Open Assembly of Petralona, Thiseio and Koukaki Residents

We meet every Sunday at 18:00 at the squat of PIKPA, Timodimou and Antoniadou – Ano Petralona http://askpthk.espivblogs.net/

 

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *