Οι καταλήψεις και οι κοινωνικοί χώροι αποτελούν εστίες αγώνα και εφαλτήρια για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018, 9πμ, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στο κτήριο 8, για την δίκη των 92 αγωνιστριών και αγωνιστών που συμμετείχαν στην ανακατάληψη της Villa Amalias στις 9 Ιανουαρίου του 2013.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ, 12ΜΜ, ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ, ΚΟΥΚΑΚΙ

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 12 Μαρτίου 2018 ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, σε μία μεγάλης κλίμακας επιχείρηση με στρατιωτικά χαρακτηριστικά, επιτέθηκαν και εκκένωσαν τρεις καταλήψεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας συλλαμβάνοντας 12 άτομα. Οι καταλήψεις Gare και Ζαΐμη στα Εξάρχεια όπως και η κατάληψη Ματρόζου 45 στο Κουκάκι βρέθηκαν αυτή τη φορά στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής, μόλις δύο εβδομάδες μετά την δολοφονική επίθεση παρακρατικών ακροδεξιών στον Ε.Κ.Χ. Φαβέλα και την απόπειρα εμπρησμού της κατάληψης στέγης επί της οδού Παναιτωλίου 21. Πίσω, λοιπόν, από τις αντιφασιστικές κορώνες των διαφόρων κρατικών εκπροσώπων και τα μηντιακά σόου, η πραγματικότητα μας κάνει ξεκάθαρο πως κράτος και παρακράτος έχουν εξαπολύσει ένα νέο πογκρόμ επιθέσεων σε καταλήψεις και χώρους αγώνα βγάζοντας όλο το φασιστικό τους μίσος και επιχειρώντας να εκφοβίσουν και να καταστείλουν όσους και όσες αγωνίζονται. Ενώ στις δύο πρώτες καταλήψεις δεν υπήρχαν άτομα μέσα την ώρα της εισβολής, στην κατάληψη Ματρόζου 45 (όπου έγιναν και όλες οι συλλήψεις) οι καταληψίες δεν παρέδωσαν το κτήριο για δύο ώρες οχυρώνοντας τις πόρτες και πετώντας χρώματα στις ειδικές δυνάμεις των μπάτσων, οι οποίες όταν κατάφεραν να μπουν μέσα ξέσπασαν τόσο στους καταληψίες όσο και στο ίδιο το κτήριο. Αξίζει να αναφέρουμε πως πολλοί από τους κατοίκους διαμαρτυρήθηκαν έντονα στις δυνάμεις καταστολής για τον τρόπο που αυτές εισέβαλαν στην γειτονιά τους, σε απόσταση λίγων μέτρων από ένα μεγάλο σχολικό κτιριακό συγκρότημα, ενώ οι γείτονες δεν επέτρεψαν στις κατασταλτικές δυνάμεις να μπουν στα σπίτια τους ώστε να μπορέσουν να εισβάλλουν στην κατάληψη της Ματρόζου. Τέλος, λίγες ώρες αργότερα και ενώ οι συλληφθέντες και οι συλληφθείσες είχαν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ και στο κτήριο της Ματρόζου είχαν στρατοπεδεύσει διμοιρίες, λίγα μέτρα πιο πάνω, στην κατάληψη της Παναιτωλίου 21 ένα φασιστοειδές επιχείρησε να προκαλέσει εμπρησμό, που αποτράπηκε από τους καταληψίες.

Όλα αυτά τα περιστατικά δεν μας δημιουργούν καμία απολύτως έκπληξη. Στον κόσμο του χρήματος και του ανταγωνισμού που όλες οι ανθρώπινες αξίες και οι ανάγκες απαξιώνονται, που το κράτος και το κεφάλαιο προτάσσουν τον ατομισμό, το «δίκαιο του δυνατού», το φασισμό και την εθελοδουλία, στην περίοδο που με αφορμή το «μακεδονικό» ζήτημα και με πλάτη τα εθνικιστικά συλλαλητήρια τα φασιστοειδή ξαναβγαίνουν από τις τρύπες τους, οι καταλήψεις αποτελούν ανάχωμα στην οικονομική εξαθλίωση, την απαξίωση της ζωής και τον κοινωνικό κανιβαλισμό και μας δείχνουν έναν διαφορετικό δρόμο. Τον δρόμο του αγώνα και της αντίστασης σε ότι επιβουλεύεται τη ζωή μας, προτάσσοντας την αλληλεγγύη, την συντροφικότητα, την ελευθερία και την δημιουργία, αμφισβητώντας έμπρακτα τους θεσμούς και τους νόμους των ισχυρών και προεικονίζοντας έναν μελλοντικό κόσμο χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση. Αυτοί είναι και οι βασικοί λόγοι που οι καταλήψεις ήταν πάντα στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής, των παρακρατικών επιθέσεων και της συκοφάντησης των ΜΜΕ. Απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις εμείς απαντάμε με όλες μας τις δυνάμεις: «κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις και τον κόσμο του αγώνα».

Οι καταλήψεις αποτελούν ανάχωμα στη βαρβαρότητα του παρόντος και εικόνα από τον κόσμο του μέλλοντος.

Κοινότητες αγώνα σε κάθε γειτονιά για ένα κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και ελευθερίας.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους που βρίσκονται στο στόχαστρο του κράτους και του παρακράτους.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018, 9πμ, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στο κτήριο 8, για την δίκη των 92 αγωνιστριών και αγωνιστών που συμμετείχαν στην ανακατάληψη της Villa Amalias στις 9 Ιανουαρίου του 2013.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ, 12ΜΜ, ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ, ΚΟΥΚΑΚΙ

 Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα, askpthk.espivblogs.net

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *