Αλληλεγγύη στις καταλήψεις ΕΚΧ Σχολείο και Libertatia στη Θεσσαλονίκη.

Την Κυριακή 21 Γενάρη πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη εθνικιστικό συλλαλητήριο, το οποίο αποτέλεσε γόνιμο έδαφος για να ξαναβγούν οι φασίστες από τις τρύπες τους και να διασπείρουν το δηλητήριό τους. Βρήκαν την ευκαιρία με την κάλυψη του συλλαλητηρίου και των μπάτσων να επιτεθούν σε κατειλημμένους χώρους και στον κόσμο του αγώνα. Αφού πρώτα επιτέθηκαν στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Σχολείο» και απωθήθηκαν από την περιφρούρηση, στη συνέχεια πραγματοποίησαν δύο επιθέσεις στην κατάληψη Libertatia προκαλώντας τον εμπρησμό της.

Μέσα σε μια συνθήκη που ορίζουν τα μνημόνια, η επίταση της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης και οι πόλεμοι, οι από τα πάνω υποδαυλίζουν τα εθνικιστικά μίση και χρησιμοποιούν το «διαίρει και βασίλευε» για να πετύχουν τους σχεδιασμούς τους.

Απέναντι σε αυτή τη πραγματικότητα, οι καταλήψεις είναι και θα είναι χώροι αλληλεγγύης, ελεύθερης έκφρασης, αγώνα και αντίστασης σε οποιαδήποτε μορφή καταπίεσης και εξαθλίωσης της κοινωνίας.

Ενώ το κράτος και το κεφάλαιο προτάσσει τον ατομισμό επιβάλλοντας την οικονομική εξαθλίωση, την απαξίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό, οι καταλήψεις προτάσσουν την αλληλεγγύη, την συντροφικότητα, την ελευθερία και τον αγώνα. Για τους λόγους αυτούς όσες επιθέσεις και αν δέχονται, θα συνεχίσουν να αποτελούν ανάχωμα στον εθνικισμό και τον φασισμό και σε ότι καταστρέφει τη ζωή μας.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στον φασισμό και τον καπιταλισμό που τον γεννά και τον θρέφει και παλεύουμε για ένα κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας και δικαιοσύνης.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις, τους αυτοοργανωμένους χώρους και τον κόσμο του αγώνα της Θεσσαλονίκης.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις ΕΚΧ Σχολείο και την Libertatia.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα- askpthk.espivblogs.net

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *