Συνέχεια της εκδίκασης της υπόθεσης για την επίθεση στο στέκι Αντίπνοια Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2017, 9πμ στον Κορυδαλλό

ΚΑΛΟΥΜΕ στη ΔΙΚΗ ΤΗΣ Χ.Α.: ΠΕΜΠΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ, στον ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ, στις 9.00 π.μ. και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ, στο ΕΦΕΤΕΙΟ, στις 9.00 π.μ., ημέρες εκδίκασης της υπόθεσης για την επίθεση στο αναρχικό στέκι Αντίπνοια

ΚΡΑΤΟΣ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ
ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ

Πριν εννέα χρόνια, στις 30 Ιουνίου του 2008, το αναρχικό στέκι Αντίπνοια δέχτηκε δολοφονική επίθεση από 15-20 χρυσαυγίτες, μεταξύ των οποίων και τα ναζιστικά μαχαίρια των Βασίλη Σιατούνη και Αθανάσιου Στράτου. Μετά και την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο τον Οκτώβρη του 2015 και εξαιτίας της δυναμικής παρουσίας του κόσμου του αγώνα,  οι δύο φασίστες καταδικάστηκαν σε κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το Σεπτέμβρη του 2013, από τάγμα εφόδου της Χ.Α. και το μαχαίρι του Γ. Ρουπακιά, το κράτος λόγω εσωτερικών ανταγωνισμών και προκειμένου να αναχαιτίσει την αναπτυσσόμενη κοινωνική οργή πήρε την απόφαση να φορέσει το “αντι”φασιστικό  του προσωπείο και άσκησε διώξεις στη νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Η επίθεση στο στέκι Αντίπνοια είναι μία από τις δεκάδες υποθέσεις που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία Χ.Α.- Εγκληματική οργάνωση.

Χωρίς να τρέφουμε καμία αυταπάτη ότι ο φασισμός θα αντιμετωπιστεί από την αστική δικαιοσύνη αλλά ούτε και από την αριστερή κυβέρνηση, θεωρούμε σημαντική την παρουσία μας στη δίκη για να μην αφήσουμε σπιθαμή γης να δρουν ανενόχλητοι οι φασίστες και για να καταδεικνύουμε κάθε φορά και σε κάθε πεδίο που βρισκόμαστε, πως είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά και τρέφει τον φασισμό.

Ξέρουμε πως μπορούμε να συντρίψουμε τους φασίστες, το ρατσιστικό μίσος και τις φασιστικές αντιλήψεις με τον κοινό αγώνα των από τα κάτω. Ξέρουμε πως οι αντιστάσεις μας ενάντια στην επίθεση στη ζωή μας, θα αντιμετωπίζονται με όξυνση της κρατικής καταστολής και όπου αυτή δεν φτάνει με τα μαχαίρια των φασιστών. Γι’ αυτό παλεύουμε να συντρίψουμε και τα αφεντικά και το κράτος, μαζί με τους φασίστες.
Δεν θα αφήσουμε να μας μετατρέψουν σε κανίβαλους. Παλεύουμε συλλογικά και από κοινού, ενάντια στον φασισμό, στο κράτος, στο κεφάλαιο. Αυτή η πάλη δεν μπορεί παρά να είναι ταξική, αντιθεσμική, ανατρεπτική. Δεν μπορεί παρά να διεξάγεται στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές, στις γειτονιές, στους δρόμους. Εκεί πεθαίνει η εκμετάλλευση κι η καταπίεση. Κι εκεί γεννιέται η ζωή που μας αρμόζει.

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *