Ανταπόκριση απο το διήμερο αντίστασης και μνήμης στις 13κ’14 Γενάρη, για τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν

Το απόγευμα της παρασκευής 13 Γενάρη πραγματοποιήθηκε πορεία αντίστασης και μνήμης για την τραγική επέτειο των τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν στην Τριών Ιεραρχών, στα Άνω Πετράλωνα, από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής Λιακόπουλο και Στεργιόπουλο στις 17 Γενάρη του 2013.

Η πορεία κινήθηκε στους δρόμους των Άνω Πετραλώνων και του Θησείου και συμμετείχαν πάνω από 300 άτομα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορεία φωνάζονταν συνθήματα και μοιράζονταν κείμενα, ενώ στάση πραγματοποιήθηκε στο σημείο της δολοφονίας. Την επόμενη μέρα στο πλαίσιο του διημέρου που είχε καλέσει η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, με προβολή του ντοκιμαντέρ  «Χρυσή αυγή προσωπική υπόθεση στο μυαλό του νεοναζί της διπλανής πόρτας» και συζήτηση, με μεγάλη συμμετοχή.

Μέσα σε µία συνθήκη που ορίζει το 3ο μνημόνιο και η επίταση της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, οι από τα πάνω χρησιμοποιώντας το «διαίρει και βασίλευε», καταδεικνύουν τον «διπλανό» µας ως υπαίτιο για τα δεινά µας και µας υποδεικνύουν ως μοναδική διέξοδο τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Οι φασίστες μετά από µία περίοδο παροπλισμού ξαναεμφανίζονται επιδιώκοντας να συνεχίσουν τον παρακρατικό τους ρόλο, να διαχύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο και να µας οδηγήσουν σε έναν εμφύλιο μεταξύ των φτωχών. Χτίζουμε κοινότητες αγώνα, ενάντια σε κάθε διαχωρισμό έμφυλο, θρησκευτικό, φυλετικό, εθνικό. Παλεύουμε όλοι μαζί, ντόπιοι και μετανάστες, ενάντια στο φασισμό και στον καπιταλισμό που τον γεννά και τον θρέφει, ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση, για ένα κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *