ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 5 ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Την Πέμπτη 12 Νοέμβρη, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, αστυνομικοί, με παρουσία εισαγγελέα, εισβάλλουν στα σπίτια 5 φοιτητών στην Αγία Παρασκευή και τους συλλαμβάνουν βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος, που ζητά την έκδοσή τους στο ιταλικό κράτος. Η κατηγορία που τους αποδίδεται ήταν η συμμετοχή στις συγκρούσεις που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης NO EXPO την πρωτομαγιά του 2015 στο Μιλάνο, που πραγματοποιούνταν ενάντια στην expo, μία έκθεση πανευρωπαϊκού επιπέδου, όπου παρουσιάζονται τα επιτεύγματα και οι νέες επιχειρηματικές προτάσεις των καπιταλιστών, προτάσεις που αφορούν άμεσα τους από τα κάτω αφού κινούνται προς την περαιτέρω όξυνση της φτώχειας και της εξαθλίωσης των ζωών μας.

Οι πέντε αγωνιστές μία μέρα μετά τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση προσάγονται από τις ιταλικές αρχές, στο πλαίσιο μαζικών προσαγωγών που έγιναν στο Μιλάνο, τους αποσπούν βίαια αποτυπώματα και γενετικό υλικό (DNA), χωρίς παρουσία διερμηνέα, και μετά από πολύωρη κράτηση τους αφήνουν ελεύθερους.

Οι συλλήψεις αυτές που έγιναν σε αγαστή συνεργασία του ιταλικού με το ελληνικό κράτος, εντάσσονται στην ευρύτερη στρατηγική όλων των κρατών μελών της Ευρώπης για συστράτευση ενάντια σε όσους αγωνίζονται (ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, τρομονόμοι, τράπεζα DNA, ανταλλαγή πληροφοριών). Αυτές οι πρακτικές είναι που εφαρμόστηκαν επανειλημμένες φορές σε τούρκους και κούρδους αγωνιστές. Στον ίδιο σχεδιασμό εντάσσεται και η προσπάθεια απέλασης από τις ελληνικές αρχές των αγωνιστών Andrea και Errol, που συνελήφθησαν στην πορεία ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στη Β.Α. Χαλκιδική. Εγκαθιδρύουν έτσι ένα μόνιμο πλέον καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης στο εσωτερικό των κρατών τους, αναβαθμίζοντας τους μηχανισμούς καταστολής σε στρατιωτικό και νομικό επίπεδο ώστε να αναχαιτίσουν όποια έκφραση κοινωνικής οργής αναπτύσσεται, εξαιτίας και ενάντια στους αντικοινωνικούς τους σχεδιασμούς. Με αφετηρία την δίωξη όσων ορίζουν ως εσωτερικό εχθρό, που δεν είναι άλλοι από όσους αγωνίζονται ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση που επιβάλλουν κράτος και κεφάλαιο, με την άγρια καταστολή, συκοφάντηση και απονοηματοδότηση των αγώνων τους, στοχεύουν μέσω της “παραδειγματικής” τιμωρία τους να τρομοκρατήσουν και να καθυποτάξουν το σύνολο της κοινωνίας.

Ως συνέλευση κατοίκων Πετραλώνων, Θησείου, Κουκακίου στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους 5 αγωνιστές, αναγνωρίζοντας πως όλος ο κόσμος του αγώνα αποτελεί τον εχθρό των κυρίαρχων γιατί εμποδίζουν τα σχέδια τους. Εμείς επιλέγουμε να χτίζουμε αναχώματα ενάντια στους σχεδιασμούς τους, να αγωνιζόμαστε ενάντια στη λεηλασία και την εξαθλίωση των ζωών μας. Μέσα από αυτοοργανωμένες, αδιαμεσολάβητες, αντιιεραχικές διαδικασίες στη γειτονιά, σε σχολεία, σχολές, στους δρόμους, μέσα από τη συμμετοχή μας σε κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες.

Άμεση παύση κάθε δίωξης για συμμετοχή στην διαδήλωση NO EXPO την 1η Μάη 2015 στο Μιλάνο

Αλληλεγγύη στους 5 φοιτητές-αγωνιστές

Αλληλεγγύη στους 5 κατηγορούμενους Ιταλούς που διώκονται για την ίδια υπόθεση.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΤΡΙΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 18:00 ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 12:00 ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *