Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ

Στις 6 Δεκέμβρη του 2008, ο ειδικός φρουρός Κορκονέας δολοφόνησε εν ψυχρώ το 15χρονο μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλο. Τις επόμενες εβδομάδες ακολούθησε μια εξέγερση σε όλα τα μητροπολιτικά κέντρα της Ελλάδας, με κύριους πρωταγωνιστές τη νεολαία και ειδικά τους μαθητές. Τεράστιες διαδηλώσεις, συγκρούσεις με την αστυνομία, πολιορκίες αστυνομικών τμημάτων, χημικός πόλεμος και καταστολή, ήταν για πολλούς νέους η πρώτη τους εμπειρία με τον αγώνα. Ήταν η αρχή μιας μεγάλης περιόδου αγώνων και κινητοποιήσεων που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Έξι χρόνια μετά η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καταδικάζει ολόκληρες γενιές. Οι “γενιές  χωρίς μέλλον” που εξεγέρθηκαν το Δεκέμβρη του 2008 σήμερα δεν έχουν απολύτως κανένα παρόν. Με κάθε τους δύναμη προσπαθούν να καταργήσουν κάθε δικαίωμα στην εκπαίδευση, αφού τα χρήματα που δίνουν πλέον είναι τα λιγότερα που έχουν δοθεί ποτέ για την παιδεία, καθώς καθηγητές απολύονται και τα σχολεία δεν έχουν λεφτά για θέρμανση, συντήρηση, εξοπλισμό, βιβλία κλπ. Πολλά από αυτά έχουν κλείσει, άλλα έχουν συγχωνευτεί και όσα ακόμα λειτουργούν δεν έχουν καθηγητές και βρίσκονται υπό διάλυση! Με το Νέο Λύκειο θεσμοθετείται η άμισθη μαθητεία-παιδική εργασία, με τις τριπλές Πανελλήνιες οι μαθητές ωθούνται στην παραπαιδεία και αποκλείονται από την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Για να αντιμετωπίσουν το κύμα αγώνων που γέννησε η εξέγερση του Δεκέμβρη το κράτος και η κυβέρνηση εξαπολύουν ένα τεράστιο κύμα καταστολής. Όποιος  διαφωνεί ή προσπαθεί να αγωνιστεί για τη ζωή του βαφτίζεται αυτόματα «εχθρός της πατρίδας». Δεν έχει περάσει ούτε μήνας που το κράτος, πιστό στο δόγμα μηδενικής ανοχής, πυροβόλησε μαθητές σε σχολεία υπό κατάληψη, διέλυσε καταλήψεις και τρομοκράτησε μαθητές, προχώρησε σε “προληπτικές” προσαγωγές μαθητών και γονέων, ξυλοκόπησε άγρια μαθητές. Με το φόβο να μην ξυπνήσει το φάντασμα του Δεκέμβρη εφάρμοσε Λοκ Άουτ σε σχολές για να μην πραγματοποιηθούν το συντονιστικό των φοιτητικών συνελεύσεων και ξυλοκόπησε άγρια τους φοιτητές. Το αποκορύφωμα αυτής της κρατικής καταστολής και βίας έρχεται με την αδιάλλακτη κι εκδικητική στάση που κρατάει το σάπιο αυτό σύστημα απέναντι στον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό και στον Η.Κώσταρη και δεν τους δίνει τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούνται. Η κυβέρνηση σε αυτόν τον πόλεμο που έχει κηρύξει έχει σαν μόνους της συμμάχους τα ΜΑΤ, τους πρυτάνεις, τους διευθυντές και τους δικαστές, οι οποίοι συλλαμβάνουν, δέρνουν και δικάζουν, ρουφιανεύουν εργαζόμενους, απεργούς, αγωνιστές, μαθητές. Από κοντά όποτε χρειαστεί και οι φασιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής που με τις πλάτες του κράτους και των ΜΑΤ, επιτίθενται σε όποιον προσπαθεί να αγωνιστεί ενάντια σε αυτό το σύστημα.

Για όλους αυτούς τους λόγους και ενάντια σε αυτές τις αντεπαναστατικές πρακτικές πρέπει σήμερα να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Για να μπορούμε να έχουμε μέλλον και αξιοπρέπεια. Να διδαχτούμε από την εξέγερση του 2008 και να επιβάλλουμε το δικό μας δίκιο και τις δικές μας λύσεις. Η εξέγερση του Δεκέμβρη θα είναι ζωντανή μέχρι να δικαιωθούν όλοι οι πόθοι και τα όνειρα που γέννησε.Στις 6 Δεκέμβρη ας είμαστε όλοι στους δρόμους

Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Θησείου Κουκακίου Πετραλώνων

Συνέλευση κάθε 1η και 3η Κυριακή στις 17:00 στο κατειλημμένο πρώην ΠΙΚΠΑ των Άνω Πετραλώνων

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *