17/1/2013-17/1/2018 Σαχτζάτ Λουκμάν ένας από εμάς. Μαζική παρέμβαση στο σημείο της δολοφονίας του.

 

Την Τετάρτη 17 Γενάρη 2018 η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου πραγματοποίησε συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν στη Τριών Ιεραρχών, στα Άνω Πετράλωνα και μαζική παρέμβαση στη περιοχή.

Ο μετανάστης-εργάτης Σαχτζάτ Λουκμάν δολοφονήθηκε στις 17 Γενάρη του 2013, στη Τριών Ιεραρχών στα Άνω Πετράλωνα, από τους φασίστες Διονύση Λιακόπουλο και  Χρήστο Στεργιόπουλο.

Ακολουθεί το κείμενο της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου:

Διήμερο αντίστασης στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει και μνήμης για τον δολοφονημένο από φασίστες Σαχτζάτ Λουκμάν.

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, 7μμ

Προβολή «ο αντιφασιστικός αγώνας στις γειτονιές μας»

Συζήτηση «από τις παρακρατικές επιθέσεις μέχρι τα κοινοβουλευτικά έδρανα και από τις φασίζουσες πολιτικές ως τις θεσμικές λύσεις, γνωρίζουμε ότι ο αγώνας ενάντια στο φασισμό δίνεται στους δρόμους και τις γειτονιές ενάντια πάντα στο σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει»

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 πλ. Μερκούρη, 12µµ

Πορεία αντίστασης και μνήμης, για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν στη Τριών Ιεραρχών από τους φασίστες Λιακόπουλο και Στεργιόπουλο στις 17 Γενάρη του 2013.

Ο πόλεμος ενάντια στο φασισμό συνεχίζεται επειδή κάποιοι του προσφέρουν περιόδους ειρήνης

Τα ξημερώματα της 17 Ιανουαρίου 2013 ο μετανάστης-εργάτης Σαχζάτ Λουκμάν δολοφονείται στα Άνω Πετράλωνα από τους φασίστες Χρ. Στεργιόπουλο και Δ. Λιακόπουλο. Αυτή η δολοφονία αποτελεί μέρος των εκατοντάδων άλλων επιθέσεων που αυξήθηκαν δραματικά από το 2010 από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής με αποκορύφωμα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Τα προηγούμενα χρόνια οι φασίστες (με κύριο εκπρόσωπο τους την Χ.Α.) πριμοδοτήθηκαν από τους κυρίαρχους (τα ΜΜΕ, το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο), μέχρι το σημείο να αποτελέσουν κοινοβουλευτική δύναμη. Μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, όμως, το κράτος, προκειμένου να αναχαιτίσει την αναπτυσσόμενη κοινωνική οργή πήρε την απόφαση να φορέσει το «αντι»φασιστικό του προσωπείο, δήθεν ποινικοποιώντας τη νεοναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής και διώκοντάς την θεσμικά. Η μέχρι τώρα εξέλιξη της δίκης δείχνει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι ο φασισμός δε μπορεί να αντιμετωπιστεί από την αστική δικαιοσύνη, αλλά ούτε και από οποιαδήποτε κυβέρνηση καθώς κράτος και παρακράτος αλληλοσυμπληρώνονται γιατί ο στόχος τους είναι κοινός: να τρομοκρατήσουν και να καθυποτάξουν τον κόσμο του αγώνα και ολόκληρη την κοινωνία.

Μέσα σε μία συνθήκη που ορίζουν τα μνημόνια, η επίταση της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης και οι πόλεμοι, οι από τα πάνω υποδαυλίζοντας τα εθνικιστικά μίση και χρησιμοποιώντας το «διαίρει και βασίλευε», καταδεικνύουν το «διπλανό» μας ως υπαίτιο για τα δεινά μας και μας υποδεικνύουν, ως μοναδική διέξοδο, τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Πέντε χρόνια, λοιπόν, μετά τη δολοφονία του Σ. Λουκμάν οι φασίστες επανεμφανίζονται πραγματοποιώντας επιθέσεις σε χώρους αντίστασης και αγώνα, σε πρόσφυγες, μετανάστες και αγωνιστές με την ανοχή και τη συνεργασία της αστυνομίας. Με όποιο, όμως, προσωπείο κι αν εμφανίζονται, είτε ως κοινοβουλευτική δύναμη, είτε ως τάγματα εφόδου, είτε ως «αγανακτισμένοι κάτοικοι» γνωρίζουμε ότι αποτελούν μία ακόμα εφεδρεία του συστήματος. Και κάθε επίθεση ενάντια σε εργαζόμενο/η ή άνεργο/η, ντόπιο/α ή μετανάστη/ρια, σε κάθε έναν/μια που μοχθεί για να ζήσει είναι επίθεση ενάντια σε όλους/ες μας.

Δεν έχουμε θεσμικές αυταπάτες. Ο αντιφασιστικός αγώνας δε διεξάγεται στα κοινοβούλια, στα κομματικά γραφεία, στις δικαστικές αίθουσες. Αντίθετα, εκεί εκτρέφεται και στηρίζεται από το κεφάλαιο ως όπλο για την επιβολή του πάνω στους καταπιεσμένους και τους εκμεταλλευόμενους. Δε μπορούμε να περιμένουμε από το σύστημα που γεννά, θρέφει, ενσωματώνει και υλοποιεί τις φασιστικές ιδέες και πρακτικές να αντιπαρατεθεί ουσιαστικά μαζί του.

Είναι αδύνατο να κερδίσουμε τη ζωή μας αν δεν σχεδιάσουμε από κοινού την απάντησή μας. Παλεύουμε συλλογικά ενάντια στο φασισμό, το κράτος, το κεφάλαιο. Η πάλη ενάντια στο φασισμό δεν μπορεί παρά να είναι ταξική, αντιθεσμική, ανατρεπτική. Δεν μπορεί παρά να διεξάγεται στους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τις σχολές, τις γειτονιές, τους δρόμους. Οργανώνεται από τους ίδιους τους καταπιεσμένους και διεξάγεται όπως εκείνοι επιλέγουν με γνώμονα την αλληλεγγύη, την ισότητα και την ελευθερία, αυτοοργανωμένα και αντιιεραρχικά. Κι είναι υπόθεση όλων μας κανένας φασίστας να μην τολμάει να πλησιάσει τις γειτονιές μας και πουθενά!

Χτίζουμε κοινότητες αγώνα, ενάντια σε κάθε διαχωρισμό έμφυλο, θρησκευτικό, φυλετικό, εθνικό.

Παλεύουμε από κοινού ντόπιοι και μετανάστες ενάντια στο φασισμό και τον καπιταλισμό που τον γεννά και τον θρέφει.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση, για ένα κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας και δικαιοσύνης.

 

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα – askpthk.espivblogs.net

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *