Για την επικείμενη ανάπλαση και την κατεδάφιση της κατειλημμένης καφετέριας στον Ασύρματο Μπραχαμίου

ASYRMATOSΟ Aσύρματος έγινε πάρκο γιατί το 2009 κάποιοι έριξαν τα κάγκελα και φύτεψαν δέντρα όχι γιατί η δημοτική αρχή θα ξεριζώσει τα δέντρα και θα γκρεμίσει την καφετέρια

Στον Aσύρματο εξελίσσεται ένα πείραμα αγώνα. Ξεκίνησε όταν αυτοοργανωμένες συλλογικότητες και κάτοικοι αντιστάθηκαν στην προσπάθεια της τότε δημοτικής αρχής που ήθελε να μετατρέψει τον Ασύρματο από κέντρο επικοινωνιών σε στρατόπεδο εκπαίδευσης διασωστών. Κόψαμε τα συρματοπλέγματα και απελευθερώσαμε το σύνολο του χώρου αποδίδοντας το για κοινή χρήση.

Στον Aσύρματο εξελίσσεται ένα πείραμα δημιουργίας. Ξεκίνησε όταν από το εγκαταλελειμμένο κομμάτι του χώρου όπου τότε φυλάσσονταν τα χαλασμένα μηχανήματα του δήμου, απομακρύνθηκαν χιλιάδες σκουπίδια και κάδοι ανακύκλωσης. Όταν φυτέψαμε και φροντίσαμε πάνω από 300 δέντρα μετατρέποντας το σκουπιδότοπο σε πάρκο,

Στον Aσύρματο εξελίσσεται ένα πείραμα συμμετοχής. Οι συλλογικότητες που δρούμε εκεί λειτουργούμε με ανοιχτές διαδικασίες, με αυτοοργάνωση και αυτοδιαχείριση. Δημιουργήσαμε ένα χώρο από όλους εμάς προς όλους εμάς, όπου ο καθένας μας μπορεί να έρθει σε επαφή με τη φύση και το πράσινο ή να ασχοληθεί με διάφορες κοινωνικοπολιτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες μακρυά από τις λογικές του κέρδους. Οι εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, οι προβολές, οι συναυλίες, τα εργαστήρια αυτομόρφωσης, οι δομές αλληλεγγύης εμπλουτίζουν το χαρακτήρα του πάρκου μετατρέποντάς τον σε τόπο κοινωνικής συνεύρεσης, έκφρασης και δραστηριοποίησης.

Στον Aσύρματο εξελίσσεται ένα πείραμα αντίστασης. Σύνθημα μας το πράσινος Ασύρματος για όλους ανοιχτός. Θέλουμε περισσότερο πράσινο στον ασύρματο χωρίς να κοπούν τα δέντρα που φυτέψαμε. Θέλουμε ένα πάρκο ζωντανό με συμμετοχή και δραστηριοποίηση των κατοίκων και όχι ένα αποστειρωμένο χώρο κατανάλωσης.

Στον Ασύρματο παίζεται ένα παιχνίδι εξουσίας και παραλογισμού: Είναι το παιχνίδι της δημοτικής αρχής που λέει πως θα κάνει τον ασύρματο πάρκο, που θα αναβαθμίσει και θα αξιοποιήσει το χώρο μετατρέποντας τον σε πνεύμονα πρασίνου και πολιτισμού.

Πως;; Ξεριζώνοντας τα δέντρα που φυτέψαμε και γκρεμίζοντας χώρους που χρησιμοποιούνται για κοινωνικές ανάγκες. Με κόστος κάποια εκατομμύρια ευρώ που το πιθανότερο είναι ότι θα τα βρει μέσω δανεισμού.

Ένα παιχνίδι της δημοτικής αρχής που θέλει να ενσωματώσει οποιοδήποτε αγώνα και διεκδίκηση σαν δική της νίκη και που θέλει να εξοντώσει οποιαδήποτε φωνή δεν υποτάσσεται σε αυτή.

Κάτω τα χέρια από το πάρκο και τα δέντρα μας.

Κάτω τα χέρια από την καφετέρια και τις δομές που φιλοξενεί.

Κάτω τα χέρια από τον Ασύρματο.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΠΡΑΧΑΜΙΟΥ (http://katadimadim.blogspot.gr/)

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΩΔΕΙΟ (http://awdeion.blogspot.com)

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *