Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Αργέντιου Παιδικής Στέγης

Η Αργέντιος Παιδική Στέγη, που βρίσκεται στην οδό Κυμαίων στα σύνορα Πετραλώνων και Θησείου, ανήκει στο ίδρυμα “Παιδική Στέγη” και επιβλέπεται απο το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας.

Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και δέκα μήνες, ενώ όλο αυτό το διάστημα αντιμετωπίζουν τις απειλές της νεοδιορισμένης, από το υπουργείο, διοίκησης πως θα βάλει “λουκέτο” στους παιδικούς σταθμούς. Παράλληλα η σύμβαση εργασίας τους πέρασε από το “σφαγείο” του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (Ο.ΜΕ.Δ.), που αποφάσισε μετά από προσφυγή της διοίκησης του ιδρύματος μειώσεις μισθών που φθάνουν ακόμα και το 60%. Κυβέρνηση και διοίκηση καταδικάζουν τους εργαζόμενους σε μόνιμη ΜΗ πληρωμή ενώ παράλληλα καλούν τους γονείς να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη και να πληρώσουν 50 ευρώ για μία θέση.

Το 90% των εργαζομένων είναι σε επίσχεση εργασίας από τις 29 Ιουνίου 2016. Την 1 και 2 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενες πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από την Αργέντιος Παιδική Στέγη διεκδικώντας να καταβληθούν τα οφειλόμενα δεδουλευμένα και να ανοίξει η Αργέντιος Παιδική Στέγη, στην οποία η διοίκηση έβαλε τελικά “λουκέτο” αφήνοντας ξεκρέμαστους τους γονείς 72 παιδιών.

Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους οι οποίοι δίνουν μια δύσκολη μάχη για αξιοπρεπή ζωή και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, απαιτώντας παράλληλα δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *