Το πάρκο Ρουφ παραμένει ελεύθερο και ανοιχτό. Συγκέντρωση Σάββατο 24/9 12:00 στο πάρκο Ρούφ

Τη Δευτέρα 19/9 οι εργολάβοι που έχουν αναλάβει την καταστροφή του πάρκου Ρουφ επιχείρησαν ακόμα ένα βήμα για να μετατραπεί το πάρκο σε πάρκινγκ. Έκοψαν δέντρα, κατέστρεψαν παρτέρια, παγκάκια και απέκλεισαν την ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων στο πάρκο. Η άμεση αντίδραση όμως, τόσο με παρουσία κόσμου από το πρωί, αλλά κυρίως η συγκέντρωση και παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, έβαλαν φρένο στο πλάνο του δήμου να έχει τελειώσει με την καταστροφή του πάρκου μέσα στο Σεπτέμβρη. Έτσι την επόμενη μέρα στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε είδαμε πως οι εργασίες στο τελευταίο κομμάτι του πάρκου σταμάτησαν, το πλέγμα που είχε τοποθετηθεί το απομακρύναμε και ο χώρος παρέμεινε ανοιχτός και ελεύθερος για όλους μας.

Από τις αρχές του έτους, από όταν ξεκίνησε ο αγώνας υπεράσπισης τους πάρκου έχουμε καταστήσει σαφές πως δεν μας λείπουν κι άλλοι εμπορικοί χώροι, μας λείπουν χώροι να ξεκουραζόμαστε και να αθλούνται τα παιδιά μας. Δεν ανεχόμαστε άλλη υποβάθμιση στην ποιότητα της ζωής μας, από τους έμπορους της ελπίδας μας προεκλογικά και τους υπονομευτές του μέλλοντός μας, αφού κάτσουν στην καρέκλα της εξουσίας. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου κάθε δημόσιος χώρος δέχεται επίθεση, κάθε σπιθαμή γης αποτελεί στόχο οικονομικής εκμετάλλευσης, η υπεράσπιση ενός ελεύθερου και ανοιχτού προς όλους πάρκο, έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Το ελληνικό και το ρέμα της πικροδάφνης, είναι μερικά μόνο από τα παραδείγματα της συνολικής επίθεσης των κυβερνώντων και των οικονομικών συμφερόντων στους δημόσιους χώρους.

Η δημοτική αρχή Καμίνη, αλλά και οι προηγούμενοι (Μπακογιάννη, Κακλαμάνης) φέρουν ακέραια την ευθύνη για την καταστροφή του τελευταίου πάρκου στην περιοχή μας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως σε κάθε ευκαιρία, με αποκορύφωμα τη χθεσινή τους παρουσία στη συνέλευση των κατοίκων, επιχειρούν να σαμποτάρουν τις διαδικασίες μας, με υποσχέσεις, καθρεφτάκια και χάντρες για τους ιθαγενείς. Όσες υποσχέσεις κι αν δώσουν, το ξέρουμε καλά πως δεν τους ενδιαφέρει το πάρκο. Μόνο ο δικός μας αγώνας μπορεί να βάλει φραγμό στα σχέδιά τους και να τους αναγκάσει σε υποχωρήσεις.

Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Δεν θα κάνουμε πίσω. Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους, το τελευταίο πάρκο της περιοχής. Δεν υπάρχει χρόνος για ολιγωρία και ενδοιασμούς Γι’ αυτό και πρέπει όλοι οι κάτοικων των Πετραλώνων, του Ρουφ και των γύρω περιοχών να δώσουν το παρών στις συγκεντρώσεις και τις συνελεύσεις. Γιατί η υπεράσπιση του πάρκου μας αφορά όλους.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΚΑ ΑΝΟΙΧΤΑ

Συγκέντρωση Σάββατο 24/9 12:00 στο πάρκο Ρούφ

Επιτροπή κατοίκων για τη διάσωση του πάρκου Ρουφ

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Το πάρκο Ρουφ παραμένει ελεύθερο και ανοιχτό. Συγκέντρωση Σάββατο 24/9 12:00 στο πάρκο Ρούφ

  1. Πίνγκμπακ: Rouf, Atenas: Luta contra os planos da autoridade municipal e do Capital para eliminar o último parque do bairro | Verba Volant

  2. Πίνγκμπακ: Rouf, Atenas: Lucha contra los planes de la autoridad municipal y del Capital por eliminar el último parque del barrio |

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *