Πρώτο κείμενο αρχών και θέσεων

Οι γειτονιές μας έχουν αποδείξει στο παρελθόν πως ξέρουν να αγωνίζονται. Μέσα από μαζικές λαϊκές συνελεύσεις άνοιξαν δρόμοι για να ζήσουμε τα προηγούμενα χρόνια τοπικές νίκες, όπως το να παραμείνει ανοιχτός ο λόφος Φιλοπάππου, χωρίς κάγκελα, φυλάκια και φαραωνικού τύπου κατασκευές για εμπορική εκμετάλλευση. Άνοιξαν δρόμοι για να δώσουμε δυναμικά το παρόν στις μεγάλες γενικές απεργίες του 2011-12. Οι λαϊκές συνελεύσεις των προηγούμενων χρόνων είναι που δημιούργησαν το κοινωνικό χώρο για την Υγεία και τον συλλογικό χώρο για την Τροφή. Οι γειτονιές μας συσπειρώνουν δραστήριους αγωνιστές και πλήθος εγχειρημάτων και στεκιών.

Η εμπειρία και ιστορία τόσων χρόνων μας έχει σίγουρα αποδείξει πως μέσα από την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη έχουμε καταφέρει να στεκόμαστε στα πόδια μας. Κι αυτό ώστε να είμαστε σε θέση να αντιστεκόμαστε και να διεκδικούμε τη ζωή μας ενάντια σε αυτούς που μας την καταστρέφουν.

Αναγνωρίζουμε πως σήμερα έχουμε μπροστά μας διαφορετικές αντικειμενικές συνθήκες κι αυτές απαιτούν άλλη αντιμετώπιση. Στην Ελλάδα -όπως και διεθνώς- εντείνεται η κρίση του καπιταλισμού κι αυτό αγγίζει πλέον όλες τις πτυχές της ζωής μας. Η οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων μετριέται σε ζωές: άνεργοι, απλήρωτοι εργαζόμενοι, άστεγοι, συντάξεις πείνας, μαθητές στοιβαγμένοι σε σχολεία υπό διάλυση, νοσοκομεία χωρίς γιατρούς. Απέναντι σε αυτή την επίθεση στην ίδια μας τη ζωή, κάθε αντίσταση των από κάτω αντιμετωπίζεται με όξυνση της κρατικής καταστολής κι όπου αυτή δεν φτάνει με τα μαχαίρια των φασιστών.

Είναι αυτές οι συνθήκες μαζί με την έλλειψη ενός κοινού τόπου συνεύρεσης κι αγώνα, που μας ώθησε να δημιουργήσουμε μια ανοιχτή συνέλευση κατοίκων για τις γειτονιές των Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου. Η συνέλευση αυτή παλεύουμε να αποτελέσει το κοινό έδαφος όπου θα βρίσκεται ο κόσμος της γειτονιάς που θέλει να αγωνιστεί.

Ο τρόπος λειτουργίας και δράσης μας, είναι οριζόντιος, αυτοοργανωμένος, αντιιεραρχικός και ανεξάρτητος από κρατικούς θεσμούς.

Είναι ενάντια σε αφεντικά, κράτος και κυβερνήσεις τους.

Επιδιώκουμε την ενότητα των από κάτω, ενάντια σε κάθε είδους διαχωρισμούς: εθνικούς, φυλετικούς, θρησκευτικούς, έμφυλους. Επιδιώκουμε την ενότητα των από κάτω, ενάντια στον καπιταλισμό και τον φασισμό που αυτός γεννάει και τρέφει.

Οι μόνοι που δεν χωράνε είναι αφεντικά, ρατσιστές και φασίστες.

Θέλουμε να ασχοληθούμε με εργατικά ζητήματα, αντιφασιστικά θέματα, τοπικά προβλήματα.

Παλεύοντας για Υγεία, Στέγη, Τροφή, Παιδεία, Πολιτισμό.

Πάντα συνδέοντάς τα με τη συνολική κατάσταση από τη σκοπιά της τάξης μας.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων_Θησείου_Κουκακίου

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *